Yığılca'da eğitim değerlendirme toplantısı yapıldı. Düzce Milli Eğitim Müdürlüğünce Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, öğretmenlerin çağın gerektirdiği donanıma sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Eğitim seviyesinin daha da yükseltilmesi amacıyla Valilik olarak ''Aile Öğretmenliği Projesi'' başlattıklarını kaydeden Ülker, ''Projeye destek verme konusunda ailelerimize büyük görevler düşüyor. Tüm öğretmenlerimize ve ailelerimize Yığılca'nın eğitimine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici de ilçelerinde anadolu lisesi olmamasından dolayı başarılı öğrencilerin il dışına çıkmak zorunda kaldıklarına dikkati çekerek, bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini söyledi.

Gezici, ilçede şu anda 200 öğrencinin eğitim ve barınma ihtiyacını karşılayabilecek bir okul olduğunu bildirerek, ''Eğer ilçemize Anadolu Lisesi açılırsa öğrencilerimiz il dışına çıkmadan rahatça okuyabilirler. Başta Vali Yardımcımız ve İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere bu konuda herkesten yardım bekliyorum'' ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da Yığılca'nın eğitim sorununu çözmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi. Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aşkın ve branş öğretmenleri de katıldı.