Yaklaşık 10 yıldır gündemde olan ancak yer noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle süreci uzayan Katı Atık Depolama Tesisi'nde mutlu sona ulaşıldı.

 

 

Düzce'yi vahşi depolamadan kurtaracak olan tesis gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmete girdi. Yığılca'nın Hecinler Köyü'nde bulunan tesisin açılışında bu önemli yatırımın Düzce'ye sağladığı artılardan bahsedildi. Vali Ali İhsan Su ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şehrin en önemli sorunlarının başında gelen çöpün depolanması konusuna merhem olacak bu tesisin Düzce'yi vahşi çöp depolama yönteminden kurtaracağına vurgu yaptı.

 

 300 dönümlük alana kuruldu

Vali Ali İhsan Su, katı atık depolama konusunun Türkiye kadar dünyada da çok önemli olduğunu belirterek, 300 dönümlük arazi üzerine kurulan tesisin Düzce'nin köy, belde ve ilçelerinin evsel atıklarının toplanacağı ve ayrıştırılacağı bir alan olduğunu söyledi.

 Katı Atık Depolama Tesisi rahmetle geldi

Konuşmaların ardından gözler Ankara'ya çevrildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 ilde gerçekleştirdiği toplu açılışlar kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'dan video konferans sistemiyle Düzce'ye bağlandı. Düzce Milletvekilleri Osman Çakır, İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan da Başbakan Davutoğlu'nun Düzce'ye seslendiği esnada kürsüde yanında yer aldı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında ilk olarak yağan yağmuru kastederek, "Katı Atık Depolama Tesisi rahmetle geldi." dedi. Hecinler Köyü'nden Başbakan'a seslenen Vali Ali İhsan Su da belediye başkanı, garnizon komutanı ve tüm protokol üyeleri olarak kendilerini selamladıklarını belirterek, tesisin Düzce için öneminden bahsetti. Vali Su, bu büyük yatırım ile Düzce merkez, ilçe, belde ve köylerinin çöplerinin artık bu tesiste toplanacağını kaydetti. Başbakan'ın hayırlı olması temennisi ile Düzce'nin çöp sorununa çözüm olan yatırım dualarla hizmete açıldı.


HABER; C.ÜSTÜNER