Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 5. Meslek Komitesi, Düzce TSO Yönetim Kurulu Toplantı Odası'nda toplandı. Toplantıda karayollarında sürücülerin korkulu rüyası haline gelen başıboş hayvanlar da vardı. Başıboş hayvanlar için ilgili kurumlarla görüşülmesi kararı alınırken,

Toplantıda şu konular da görüşüldü:

1- Otoyollar ve karayollarında otobüs ve ağır vasıta kamyon ve tırların kaplama lastiklerinin özellikle yaz aylarında patlayarak sırt atmasıyla yola büyük parça olarak saçılmasının hızlı işleyen karayollarında can ve mal kayıplarına yol açmaktadır.
2- Büyükbaş hayvanların karayollarında ve yol kenarlarında başıboş bir şekilde bırakılıp otlatılması konusunun ilgili kurumlarla görüşülmelidir.
3- Düğün ve sünnet cemiyetlerinde düzenlenen konvoylarda şehir içinde sürekli korna çalınması, dolayısıyla yaşlı, çocuk ve ailelere rahatsızlık vermesi ve şehir içi esnafının alışverişlerinde dikkatini dağıtmaktadır. Gelin araba bağlaması yapan çocuklar hem arabalara asılmakta, hem de mendil ve para alacağız diye otoların aynalarını koparmaktadır. Bu durum hem şehir trafiğini alt üst etmekte hem de kazalara neden olmaktadır. İl trafik komisyonunda bir güzergah belirlenerek bu konuya çözüm bulunmalıdır.
4- Şehir içerisinde başıboş dolaşan köpekler geceleri hem çevreye korku salmakta hem de gelişi güzel atılan çöp torbalarında yiyecek aramak için torbalardaki çöpleri etrafa yaymaktadır. Bu durum da hoş olmayan görüntülere neden olmaktadır.
5- E-5 karayolu üzerinde Kaynaşlı’dan Gümüşova’ya kadar olan orta refüj ve döner kavşaklarda yol hatalarından dolayı gerek ölümlü, gerek yaralanmalı, gerekse maddi hasarlı kazalar olmakta, bu durum da ilimizin kazalarla gündeme gelmesini ve ekonomik gücünün azalmasına neden olmaktadır.
6- PTT hizmetlerinin aksayarak gereken yerlere gereken zamanda ulaşmamaktadır.

Öte yandan alınan bu kararların yönetim kurulu ve meclis toplantısında görüşülerek gerekli yerlere gerekli yazıların yazılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Haber; H. İŞCAN