Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve yönetim kurulu üyeleri son kararname ile Düzce’ye Vali olarak atanan Ali İhsan Su’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Vali Su'ya hayırlı olsun dileklerini ileten Cemiyet Başkanı Erol Tayhan, cemiyetin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Düzce'de habere daha hızlı ulaşmada yaşanan bürokrasi engelini hatırlatarak bu konuda çözüm bulunmasını talep etti.

 



Düzce gazeteciler Cemiyetini Çadırda kurulan bir cemiyet olduğunu anımsatan Tayhan, " Depremin getirdiği zorlukları yaşadık. Tüm bunlara karşın Düzce'yi en iyi şekilde tanıtmak adına hizmet etmeye alışıyoruz. Düzceli gazetecilerin bir takım sıkıntıları var. Artık çağımız ilerledi. Seri olarak haberlere ve bilgiye ulaşmak esas. Biz bürokrasi ve haberlere seri ulaşmak da sıkıntı yaşıyoruz. Bilgiye hızlı ulaşmak istiyoruz. Bunu çözmenizi istiyoruz."dedi.

 

 

Kamuoyunu aydınlatmada basının önemli bir fonksiyonu olduğunu belirten Vali Su ise, basının daha kolay haber alması noktasında yardımcı olmak adına gerekli tedbirlerin alınabiliceğini söyledi.

Su, " Basın demokrasinin vazgeçilmezi. Vatandaşın haber alma ihtiyacını gideriyor. Çok önemli bir görev ifa ediyor. Bizim haberimiz olmayabilir yada gözden kaçırdığımız bir durum. Bu manada aydınlatıcı bir görevi var. Onların işlerini kolaylaştırmak için de gerekli tedbirleri alırız." diye konuştu.

 

 

Haber; S. KAŞKIR