2008 yılında Gölyaka Kaymakamı olarak Düzce'de görev yapan Ömer Faruk İlhan, şu günlerde verdiği pozla Türkiye'nin gündemine oturdu. Milliyet'te yer alan haber şöyle: Afyonkarahisar’da İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan’ın katıldığı sürek avında ’domuz leşi’nin yanında MP-5 marka otomatik tabancayla poz vermesi tepkilere neden oldu. Tepkilere cevap veren Kaymakam İlhan, av sırasında silah kullanmadığını belirterek, "Silah kullanmayı iyi bilmem. Köylülerin ısrarı üzerine hatıra fotoğrafı çektirdik. Domuzu da biz vurmadık" dedi. İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, sürek avında polis korumasına ait MP-5 marka otomatik tabancayla ’domuz leşi’nin başında poz vermesine gelen tepkilere cevap verdi. Ağustos ayında ekili alanlara zarar veren domuz sürüleri nedeniyle köylülerin sürek avı başlatmak için dilekçe verdiğini kaydeden Kaymakam İlhan, yine köylülerin ısrarı üzerine kendisinin de sürek avına katıldığını söyledi.

’Silah kullanmayı bilmem’

İnsanların katıldığı etkinliklerde ortama göre anı olsun diye çeşitli pozlar vererek fotoğraf çektirdiğini anlatan İlhan, kendisinin de aynı şekilde günün anısına fotoğraf çektirdiğini belirtti. Silah kullanmayı çok iyi bilmediğini de vurgulayan İlhan, "Bizler topluma örnek olması gereken insanlarız. Dolayısıyla vatandaşların önünde silah kullanmam söz konusu değil. İhsaniye’de göreve başladıktan sonra da, düğünlerde silah kullanmasını kesin bir şekilde yasakladım" dedi.

’Suçum varsa savcılığa başvursunlar’

Kendisine yönelik iddiaların asılsız olduğunu savunan Kaymakam İlhan, suçlamaların temelinde ise göreve başladıktan sonra yaptığı denetimler sonrasında kapattırdığı kaçak termal tesis ve su kuyularının bulunduğunu ileri sürdü. Hakkındaki iddialar nedeniyle İhsaniye’de vatandaşların kendisine destek vermek için yürüyüş düzenlemek istediğini belirten Kaymakam Ömer Faruk İlhan, bu yürüyüşe de izin vermediğini söyledi.

Haber; H. İŞCAN