30 Kasım 2016 tarihinde Konya Beyhekim Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaparken Düzce’ye İl Sağlık Müdürü olarak atanan Mustafa Özyörük, basınla tanışma ziyaretlerinin ardından düzenlenen kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basınla yakından ilişkiler kurarak Düzce’yi sağlık sektöründe parmakla gösterilecek bir il konumuna getirmeyi amaçlayan Özyörük’e Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Özcan da eşlik etti.

“Yaptığımız ilk işlerden biri parçalanmış hastanelerimizibirleştirmek oldu”
2017 yılının ilk 6 ayı itibariyle yapılan çalışmaları ve sonrasında yapılacak olan çalışmaların bir faaliyet raporunu hazırlayan İl Sağlık Müdürü Mustafa organizasyona katılan basın mensuplarını incelemeleri için vermesinin ardından şöyle konuştu:

“Düzce’nin ülkemizde örnek bir il olması için büyük gayret sarf ediyoruz. Sağlık bildiğiniz gibi en baş değerimiz. Sağlık olmadığı zaman hiçbir şeyin kıymeti yok. İlimize geldiğimiz zaman ilk işimiz ilimizin sağlık haritasını çıkartmak oldu. Ne gördüysek aynısını dokümante ettik ve ilgili karar organlarına ulaştırdık. Çözüm konusunda yaptığımız ilk işlerden biri parçalanmış hastanelerimizi Sayın Genel Sekreterimiz İbrahim Özcan’ın da katkılarıyla birleştirmek oldu. Diğer sağlık teşkilatının bütün organlarının rehabilitasyon işlerine başladık. Sağlık alanında Düzce’nin daha iyi bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Bunun için gerekli yatırımları sağladık. İlçe hastanelerimizde kayıtlar hala deftere yapılmaktaydı otomasyona geçirdik. Hizmet binalarımızın daha iyi standartlara getirilmesi için yılsonuna kadar kendimize zaman verdik.”

“Basınımızın desteğine büyük ihtiyaç duyuyoruz”

Basına birlikte çalışmayı teklif eden Özyörük, “Bütün bu işleri yaparken vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacağını bilmesi gerekiyor. Biz açıkçası her türlü olaya bir kartal gibi bakan basınımızın desteğine büyük ihtiyaç duyuyoruz. Birlikte çalışma arzusundayız. Çünkü toplumun sözü dili olan basının tüm kurumlarla en iyi iletişim içerisinde bulunması gerekiyor. Biz basınımızın tüm mensuplarınıfahri bir sağlık müfettişi olarak görmek istiyoruz.Çünkü Düzce’de başardığımızı Türkiye’de başaracağız gibi bir inanca sahibiz. O nedenle teşkilat olarak sıfır hata ile çalışması gereken bir teşkilatız. Sağlıkta hata kesinlikle kabul edilemez. ”dedi.

Siz de bize destek olun
İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük’ün konuşmasının ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ali Yıldız tüm bu destek ve arzuların ardından bütün gazetecilerin adına kendilerinin de basına destek olmalarını istedi. Yıldız, “Bize 1 adım gelene biz 10 adım atarız. Siz de yerel gazetelere gerek abone olarak, gerek reklam vererek destek olabilirsiniz” dedi. Özyörük ise kendilerinin, bu konuda gerekli desteği vereceğini belirtti.


  

Haber: Ö. YILMAZ