GÖZE ALIYORLARSA YEŞİL ALAN YAPABİLİRLER

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram mevcut çalışmaları,kentsel dönüşüm ve katı atık depolama tesisi ile ilgili değerlendirmede bulundu.Hem Muhalefet hem iktidar partisi tarafından Kentsel dönüşüm alanına yeşil alan önerisine ise Bayram, bölgenin kuzeyinde konut çalışmalarının başlaması için 26 Şubat’ta ihale yapılacağını belirtti.


Söz konusu alanda 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde 198 adet konutun olacağı bir sitenin yükseleceğini belirten Bayram, “ yeşil alan olmasını ben de isterdim. Bunu söyleyen adaylar için ancak sunu söyleyebilirim. Onun alt kısmını TOKİ ile görüşüp yeşil alan yapabilirler. Eğer Belediyenin buradan elde edeceği 15-20 milyon değerinde bir gelir var. Bundan vazgeçerlerse TOKİ alt tarafı bırakabilir. 2006 ya da 2007’de yılında kentsel dönüşüm ilan edilmişti. Biz onun üzerinden yürüdük.” dedi.

Görev süresinin bitmesine yaklaşık bir buçuk ay gibi kısa bir süre kalan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, son güne kadar çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.
“Aday olmadığında iş yapmıyor” anlayışının doğru olmadığını savunan Başkan İsmail Bayram, belirledikleri program dahilinde çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi. 


Bayram, Düzce'nin genel olarak en temel sorunlarından biri olan, Hasanlar ve Esençam köyleri hudutları içinde bulunan alanda kasım ayında temeli atılmasına karşın şu günlerde bir ilerleme olmadığı gözlemlenen 'Katı Atıkların Bertaraf' tesisi hakkında bilgi verdi.


Başkan Bayram, süreçle ilgili bir sıkıntı olmadığını belirterek “ bize akseden bir durum yok. Belki hava şartlarından dolayı durmuş olabilir. O çalışma bizim için önemli. Kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

FIRSAT KAÇMIŞ DEĞİL!

Başkan Bayram, Katı atık tesisinin hiçbir maliyet olmadan İSKİ’ye yaptırılabileceğini söyleyen AK Parti Düzce belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş’e de cevap verdi.

Bayram, “ Bizde para vermedik. İnşallah seçilirse oranın maliyetini İSKİ tarafından karşılanmasını sağlar. Bir fırsat falan kaçmış değil. Bizde bu konuda çok görüşme yaptık. Bakanlığa da hibe başvurusu yaptık. Bu zaten bütün belediyelerin ortaklaşa olduğu bir faaliyet” açıklamasında bulundu.

 

Haber;S.Kaşkır