Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’nin yerel televizyon, gazete ve dergi temsilcileri ile kahvaltı davetinde buluştu. Erguvan Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile birebir ilgilenen Başkan Ay, kahvaltıya katılan tüm gazetecilere teşekkür ederek “bundan sonra böyle basın buluşmalarını düzenli olarak hatta her ay yapalım istiyorum. Sizlerle iş birliği içinde çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz” dedi.

Başkan Ay’a kahvaltıda yeni başkan yardımcıları Elif Sezer Cebar, Özgür Sağlam, Şemsettin Yenersoy ve YEYPAŞ Genel Müdürü Selahattin Sert eşlik etti.



‘Belediyenin çalışmalarını inceledik ve arkadaşlarımızı ayarladık’
Ay, Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasını hareket halindeki aracın şoförünün değişmesi olarak değerlendirdi. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin değişmesine ilişkin konuşan Ay, “Ben yaklaşık 3 haftadan beri arkadaşların ve belediyenin bütün çalışmalarını inceledim. Başkan yardımcılarımda, müdürlerimde değişiklikler yaptım. Bu geldiğim gün bekleniyordu ama bu böyle olamazdı çünkü bu seçim süreci değildi. Seçim olsa ona göre hesaplanıp da yapılırdı. Biz sakin bir şekilde belediyenin çalışmalarını inceledik ve arkadaşlarımızı ayarladık.”dedi.

‘Planlı ve orta vadedeki işlerimizi planladık’
Belediye başkan yardımcıları ile birim müdürlerinin değişmesiyle birlikte işlerin düzenli bir şekilde takip edildiğini aktaran Ay, belediye eliyle yürütülen proje ve çalışmalarla ilgili şu ifadelerde bulundu:

“Mevcut projelerimize devam edeceğiz. İhalesi yapılmamış, henüz proje aşamasında olan işleri de kontrol edeceğiz. Gerekirse yapıp, gerekirse yapmayacağız. Biz önceliklerimizi tespit edeceğiz. Planlı ve orta vadedeki işlerimizi planladık. Bunları çalışıyoruz. Arkadaşlar görevlerinin başında. Şirketlerimizin yönetim kurullarını da oluşturduk. Planlı olarak kontrol bizde ve belediyede çalışan arkadaşların çalışmalarını izliyorum. Yapılan işleri not aldırıyorum. Akşam bana notlar geliyor. Günlük belediyede neler yapılmış, yarın neler yapılacak bunları planlıyoruz. Artık 8 değil, 12 saat düzeyinde çalışıyoruz. Ankara’yla da ilişkilerimizi sıkı tutuyoruz. Çünkü bir yandan bakanımızın Ankara’da olması, bir yandan belediyenin çalışmalarında İller Bankası’nın ön planda olması önem taşıyor.Bu yüzden ben sizlerde bir araya gelmekten çok mutluyum. Sizleri de kurumlarınızda tek tek ziyaret edeceğim.”

‘Trafiğe açılmayacak, tramvay hattını uzatmayı düşünüyoruz’
İstanbul Caddesi’nin yeniden trafiğe açılıp açılmaması konusunda yapılan anket çalışmasına değinen Başkan Ay “İstanbul Caddesi’ne yapılan tramvay hattını uzatmayı düşünüyoruz. Şu anda düşünce aşamasında. Önce proje yapılacak ardından imalata geçeceğiz. Şu anda bir kamuoyu yoklaması yaptık. Kamuoyunda genelde yüzde 65 oranında açılmaması yönünde çıktı. Hem esnafa hem vatandaşa sorduk. Dolayısıyla bir oraya çizgiler çizdik. Bazı arkadaşlar ‘çizgileri çiziyorsunuz bir yandan da vatandaşa soruyorsunuz’ diyorlar.

‘Şu an görünüyor ki biz orayı belli saat aralığında açacağız’

Orayı biz illaki açacağız. Gece olsa da açacağız çünkü esnaf eşyalarını götürecek. Çizginin muhakkak olması gerekiyordu. O yüzden şu an görünüyor ki biz orayı belli saat aralığında açacağız. Çünkü vatandaş kapalı tutulmasını istiyor vatandaş.”şeklinde konuştu.

“İnönü Parkı ihalesine ilişkin mahkeme devam ediyor”
İhalesini iptal ettiği İnönü Parkı ile ilgili mahkemenin devam ettiğini belirten Ay, “Mahkemenin sonucuna göre hareket edeceğiz. Sonuçta mahkemeye intikal etmiş bir hadise. Orada ihale devam etse, mahkemeyi diğeri kazansa bu sefer işin içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bu yüzden iptal ederek biz iyi bir iş yapmış olduk. Aynı yerden devam ederiz bir sorun yok.” diye konuştu.

‘Düzce’ye bu Efteni’yi kazandırmayı düşünüyoruz’
Düzce’nin kaybı, kanayan yarası olarak nitelendirdiği Efteni Otel’e dair açıklamalar yapan oteli Düzce’ye kazandıracaklarını kaydetti. Ay, “Efteni Kaplıcası için ben biliyorsunuz, Düzce’nin bütün atıl noktalarına bakıyorum. Oraya gittik inceledik ‘ne yapabiliriz’ diye. Onunla ilgili çalışma yapıyorum. Hatta üniversitemizle de bir çalışma yapıyoruz. Ya üniversite oraya sahip çıkacak ya biz ya da beraber sahip çıkacağız. Ama Düzce’ye bu Efteni’yi kazandırmayı düşünüyoruz. Çünkü bu önemli bir şey. Bizim Düzce’mizin insanı Bolu’ya gidip sıra bekliyor.”ifadelerini kullandı.

Melensu Park 2 durduruldu
Ay, istifa eden Mehmet Keleş’in vizyon projesi olan Melensu Park Projesi’nin 2.etabını durdurduklarını aktararak projenin ilk etabının devam edeceğini belirtti.
Öğrenciler için 1,75 TL olan belediye otobüsü fiyat tarifesi için öğrencilerin lehine yeniden değerlendirileceğini ifade eden Başkan Ay, yeni belediye otobüslerin de geleceğini belirtti.

Haber: Ö. YILMAZ