Düzce Belediyesi’nde veda yemeği… Belediye Başkanı Dursun Ay, 1 Nisan sabahı görevi devretmeden önce, belediyede görevli personeli ile düzenlenen “Veda Yemeği” organizasyonunda bir araya geldi. Belediye Başkanı Dursun Ay organizasyona, eşi Nursel Ay ile birlikte katılım gösterdi.

Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Sağlam ve Elif Sezer Cebar, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çalışanların tam kadro katıldığı veda yemeğinde Başkan Ay her birini masalarında ziyaret ederek tokalaştı.

Bir otelin yemek salonunda düzenlenen organizasyona ayrıca AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65.Hükümetin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı.



“Hepinizden Allah Razı olsun, iyi işler yaptığımıza inanıyorum”
Burada bir veda konuşması yapan ve “Yolun sonuna geldik” diyerek söze başlayan Başkan Ay, yemek organizasyonuna katılan herkese teşekkür etmesinin ardından, şunları kaydetti:

“Belediye başkanımızın istifasından sonra beklenmedik bir anda başkanlık koltuğuna oturduk. Sizlerin sayesinde bir program yaptık ve Düzce’de kalıcı işler yaptık. 1 Buçuk yıl içerisinde çok ciddi işler yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum, bu çalışmaları birlikte yaptık. Hepinizden Allah Razı olsun, iyi işler yaptığımıza inanıyorum.”

Dursun Ay ayrıca, kendi görev süresi boyunca belediye içerisinde yaşanan gelişmeleri de anlatarak onur duyduğunu söyledi.

“Cumhurbaşkanımıza darılamam, ben görev verilmeden de onun yanında olmaktan şeref duydum”
Ay konuşmasına şöyle devam etti:

“Burada biliyorsunuz bizi Sayın Cumhurbaşkanımız takdir etti, meclis üyelerimiz de seçti göreve geldik. Burada biz, ‘Bizi niye tekrar aday yapmadın?’ diyemeyiz, darılacak durumumuz yok. Biz çünkü bu işlerin içinde olmadığımızda da Cumhurbaşkanımızı destekleyen ve onun yanında olmaya çalışmaktan şeref duyduk. Aynı masada oturup sohbet etme imkanım oldu. Bu yüzden de şeref duyuyorum.”

Başkan Ay, belediyede görevli iken kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybeden 3 personeli de anmayı unutmadı. Ay, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.



Personelinden seçimler için destek istedi…
Tüm belediye personeline bundan sonraki görevlerinde başarı temennisinde bulunan Başkan Ay, seçimler için destek de istedi. Ay, şu ifadelerde bulundu:

“Biz de nasip olursa seçilirsek, tabi sizlerden de destek istemek zorundayım. Çünkü İl Genel Meclisi’ne seçilmek için halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Bizi desteklerseniz biz de İl Genel Meclisi’nde valiliğimiz ile beraber önümüze bakacağız.

“Bizi şehir merkezindekiler seçiyor ama şehir merkezine hizmet edemiyoruz”
Bir de şöyle bir şey var. Bizi şehir merkezindekiler seçiyor ama şehir merkezine hizmet edemiyoruz. Sayın Valimizle de bunu konuştum. Bu konuyu irdeliyorum. ‘Bana şehirdeki insan oy veriyorsa biz sadece köylere hizmet etmeyelim’ dedim. Valimiz de, ‘Evet doğru söylüyorsun’ dedi. Gerekirse bu konuyu Cumhurbaşkanlığına ileteceğim."

Başkan Ay ayrıca, geçtiğimiz yıl emeklilere 1000’er lira ikramiyenin kendisinin fikri olduğunu ve bir toplantıda AK Parti İl Başkanı aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettirdiğini söyledi. Ay bunun üzerine 3 gün sonra emeklilere ikramiye müjdesinin verildiğini söyledi.



“Ben hakkımı helal ediyorum, sizlerden de helallik istiyorum”
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, veda konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Başkanımızla beraber çıkmış olduğumuz bu kısa yolculukta, öncelikle bizlerin yanında olduğunuz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Başkanımız da bugüne kadar bize hep destek oldu. Meclis üyelerimiz de desteklerini esirgemediler. Çalışma müdürlerimiz de geri kaldığımız konularda bizlere yardım ettiler. Hep beraber yol alma fırsatı bulduk. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de helallik istiyorum.”



“Üzüldük, kırıldık belki ama biz kendi aramızda güzel bir dönem geçirdik”
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, şöyle konuştu:

“Bu bizim için bir veda yemeği. Bir buçuk yol boyunca bize göre çok güzel çalışmalarımız oldu. Biraz zorlandık aslında, bir şeyler yapmak için çabaladık. İyi, kötü zamanlarımız oldu hep beraber. Üzüldük, kırıldık belki ama biz kendi aramızda güzel bir dönem geçirdik. Hepinizden de aynı performansı görünce sizlerden memnun kaldık. Hepinize çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.”



Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Dursun Ay’ın 17 aylık görev süresi boyunca, yaptığı çalışmaların anlatıldığı slayt gösterisi izlendi. Başkan Ay ve belediye personeli slayt gösterisi sırasında duygusal anlar yaşadı.

Haber: Ö.YILMAZ