Uzun süredir yapımı devam eden nostaljik tramvay Düzce’ye geldi. Türkiye’de ilk kez Düzce için Denizli’de bir firma tarafından üretilen tramvayın şehre gelmesinin ardından Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay çalışmalardaki son durumu yerinde gördü.

Tramvayın raylara yerleştirilmesinin ardından yetkilerle birlikte inceleme yapan Başkan Ay’a Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy eşlik etti. Tramvayda vatmanlık yapan Ay, Askerlik Şubesi önündeki istasyona yakın bir noktada tramvayı kullandı. Vatandaşlar da test sürüşüne ilgi göstererek o anları cep telefonuyla kaydetti.

Düzce için üretilen tramvayın nostalji ile teknolojinin harmanlanmasıyla tasarlandığı minimum enerji ile maksimum fayda almak amacıyla üretildiği bildirildi. Tramvayın 21 yolcu kapasiteli olduğu ancak bu sayının 50’ye kadar çıkartılabileceği öğrenildi.

Her iki yönden de kontrol edilebilir şekilde kullanılabilecek olan tramvay, herhangi bir insan ya da araç çıktığı zaman önde bulunan sensörler sayesinde hızını azaltarak otomatik olarak duracak.

Tramvay, ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 15’lik kısmını üzerinde bulunan güneş panelleri sayesinde karşılayacak.

Haber: Y. SEVER