Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi ve Düzce Beyazay Şube işbirliği ile işbirliği içinde başlatılan “Evlad-ı Fatihana Uzanan Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Makedonya’daki engelliler için alınan eğitim malzemelerini teslim etmek üzere Makedonya’ya gitti.

Başkan Dursun Ay’a Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi ve TİKA yetkilileri de eşlik etti.

“Amacımız 3-4 derslik bir eğitim merkezinin kardeşlerimize kazandırılması”
Makedonya programına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Türkiye Beyazay Derneği’nin talebi ile Evlad-ı Fatihan olarak değerlendirdiğimiz coğrafyadaki kardeşlerimize destek olduk. Makedonya’da yaşayan Müslüman azınlık içinde yaklaşık 11 bin engelli var. Maalesef kendilerine ait bir rehabilitasyon merkezleri yok. Bu engelliler içinde şanslı olan 150’ye yakın kişi rehabilitasyon hizmeti alabilmektedir. Belediye olarak malzeme desteği verdik. Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi ve Türkiye Beyazay Derneğinden oluşan bir heyetle de engelli çocuklarımız ve aileleri ile bir araya geldik. Amacımız ilerleyen süreçte ülkemize yakışır 3-4 derslikli bir eğitim merkezinin kardeşlerimize kazandırılmasıdır” ifadesinde bulundu.

“Onları topluma kazandırmak amacıyla çalışıyoruz”
Düzce Beyazay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi ise, “Misyonumuz gereği dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm engellilere yardım etmek ve onları topluma kazandırmak amacıyla çalışıyoruz. Bu düstur ile genel merkezimiz ile de eş güdümlü olarak Makedonya’da Müslüman azınlığa hizmet veren İmago Plus Derneği’ne gerekli malzemeleri temin ettik” dedi.

Eğitim merkezinde bulunan engelli çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Ay ve beraberindeki heyet alınan eğitim malzemelerini merkez yetkililerine teslim etti.

Haber: Ö.YILMAZ