Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, dün akşam Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Kasım Ayı İl Danışma Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yöre halkının istememesi nedeniyle sancılı bir sürece sahne olan ve 2016 yılının son aylarından itibaren kullanımı durdurulan Hecinler’deki Katı Atık Depolama Tesisi’nin yeniden kapılarını açacağını söyledi.

“Hecinler’deki eksikleri giderip çöpümüzü oraya dökeceğiz”
Yaklaşık 1 yıldır çöp kamyonunun girmediği Hecinler’de bulunan Katı Atık Depolama Tesisi’ne, eksiklerin giderilmesinin ardından yeniden çöp döküleceğini kaydeden Başkan Ay, “Katı Atık Birliği bütün çöpleri topladıktan sonra Hecinler’deki yapılmış olan düzenli depolama alanına çöpün dökülmesi işlemi var. Bu birliğin çalışmalarında işin takip edilmediğini gördük. Çöpümüzü oraya dökemiyoruz bazı eksiklerimiz var. Orada bulunan köylülerin bazı çekinceleri var dolayısıyla geldiğimiz günden itibaren milletvekillerimiz, il yönetimimiz ayrıca bakanımızla değerlendirdik. Köylülerin çekincelerini gideriyoruz. Orada bazı eksiklikler var onları da tamamladıktan sonra nasip olursa kısa bir zaman içerisinde çöpümüzü oraya dökmek zorundayız. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bütçede de sıkı bir kontrol yapıyoruz 5 kuruşun heba edilmemesi için gayret sarf ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

“Öncelikli işler var”
Belediyenin öncelikli işlerini öne aldıklarını ve bu nedenle proje bazında olan bazı işleri iptal ettiklerini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, “Mesela Melen Park 1 projesi bitme aşamasında onu devam ettiriyoruz. Ama Melen Park 2 projesini durdurduk. Çünkü belediyemizin daha öncelikli projeleri var onları bu kaynağı aktaracağız. Biz yapacağımız işleri tamamen teşkilatımıza danışarak milletvekillerimiz, il başkanlarımızla koordineli bir şekilde devam ettireceğiz. Düzce Belediye Başkanı olduğumda Düzce işlerini yapmaktan yanı sıra Düzce İli Katı Atık birliği var ve Teknopark'ın Yönetim Kurulu Üyeleri var Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na üyelik yapıyoruz.” diye konuştu.

“Teknopark’ın mülkiyet problemi kalmadı”
Teknopark’a büyük bir bina kazandırılacağını da belirten Ay, “Teknopark’ın yönetimine de daha önceden şirket yöneticisi olarak denetim kurulundaydım çalışmaları biliyordum. Teknopark binasını yapıyor ancak yol terklerini yapmadan binasını yaptığı için derhal onlarla bu konunun yanlış olduğunu yani müteahhit işi bitiriyor ancak istinat duvarını nereye yapacağını bilmiyordu bunu da bakanımıza götürdük değerlendirdik o işi de bitirdik. Teknopark’ın mülkiyet problemini çözdük.” dedi.
 
Başkan Ay ayrıca, Düzce Belediyesi’ne ait şirketler olan YEYPAŞ ve İNTAŞ’ın yönetim kurullarını yeniden oluşturduklarını kaydederek, şirketlerin sürdürülebilir bir düzeye getireceklerini ve 1 yıl içerisinde çok iyi durumda olacağını söyledi.

“Hizmette aksama olmayacak”
Son olarak Düzce Belediyesi’nin hizmet verdiği bölgelerde bir aksama olmaması adına çalışmaların koordineli bir şekilde devam ettiğini belirten Ay, şöyle konuştu:

“Düzce belediyesine geldiğimizde 1186 personel ile hizmet veriyoruz. Düzce Belediyesi yaklaşık 200 bin kişiye hizmet veriyoruz. İlçelerimizin yakınlığını göz önünde alırsak yaklaşık olarak 350 bin nüfusa hizmet vermekte. Belediyemiz bütün müdürlükleri itibariyle çalışmalarına devam etmekte. Hizmetlerin aksamaması için talimat verdik. Daha hızlı bir şekilde asfalt, yol, kanalizasyon hatlarında hızlı bir çalışma temposuna girdik. Öncelikle göreve geldiğimizde teşkilatımızla toplantı yaptık ve yol haritası belirledik. Akabinde muhtarlarla toplantı yaptık. Muhtarlarımız bütün sorunları yazarak bildirdiler. Müdürlerimize şu talimatı verdik: İki tane ekip oluşturacaklar, birinci oluşturdukları ekip normal projeleri devam ettirecek; ikinci ekip ise lokal işleri tamamlamak için oluşturulacak. Dolayısıyla herhangi bir yerden talep geldiğinde hızlı bir şekilde karşılanacak. Bunun yansımalarını da görüyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ