Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk birleşiminde Düzce genelindeki otoparklardan alınan ücretler ön plana çıkmıştı. Toplanan 15 milyon TL’nin olması gereken hesapta olmadığı ve bu paranın ne olduğu konusunda mecliste tartışmalar da yaşanmıştı. Meclis toplantısının ardından ise siyasi partilerden paranın nereye gittiğiyle ilgili eleştirel açıklamalar gelmişti.

“Bu paranın 5 kuruşu bile ziyan olmamıştır”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da Düzcespor Kulübü’nün dün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kongresi sonrasında bu konuya ilişkin bir açıklanmada bulunarak şöyle konuştu:

“Otopark işletmeciliği yapan arkadaşların faklı ücretler aldığını görüyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Biz de belediye olarak bu konuda düzenlemeye gideceğiz. Belediye olarak yapılan inşaatlardan otopark ücreti almaktayız. 15 milyon para ne oldu gibisinden sorularla karşılaşıyoruz. 15 milyon belediyemizin hesaplarında arkadaşlar. Belediyeler bu parayı ayrı hesapta da tutabilir ama belediye ayrı ihtiyaçlara göre kullanmıştır bu parayı. Hangi çalışmalara aktarıldığı konusunda hesap kitap tutulmuştur, bellidir. Kesinlikle bu paranın 5 kuruşu ziyan olmamıştır ve otopark ücretlerinden alınan paranın miktarı da bellidir. Bu para nerde, kayıp şeklinde bilgi kesinlikle yok. Belediyenin her şeyi hesabı kitabı kesinlikle ortadadır. Böyle bir sorun kesinlikle yoktur.”

Başkan Ay,  otoparklardan alınan ücretlerin düşürülmesi noktasında yakın bir zamanda çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi.

Haber: M.AYDIN