Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ı makamında ziyaret eden Özcan, Başkan Ay ile birlikte Düzce’yi gezdi. Düzce’nin vizyon projesi olarak lanse edilen Melen Su Park’ta da yerinde incelemelerde bulunan Başkan Ay, Özcan’a proje içeriği hakkında bilgiler aktardı.

“Yüksekova’ya da bir park yapmayı düşünüyoruz”
Başkan Dursun Ay, Yüksekova Belediyesi ile olan bağlantının sürdüğünü ve kayyum danışmanlığı kapsamında iletişimin sıkı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek yaptığı açıklamada Yüksekova’ya da Düzce Belediyesi olarak bir park kazandırmak istediklerini belirterek şunları kaydetti:

“Yüksekova’nın danışmanıyız biliyorsunuz, belediye olarak. Onlara her konuda teknik anlamda destek sağlıyoruz. Hatta Yüksekova’da bir park yapmayı düşünüyoruz. Onun için buradaki Melen Su Park’ımızı inceliyoruz, geziyoruz. Yüksekova’ya biz daha önce gittik. Onlar da bize geliyor. Dolayısıyla ilişkilerimizi sıkı tutuyoruz, onların da yaptıkları işleri inceliyor ve destek veriyoruz. Kendilerine yine hoş geldiler diyorum. Yüksekova aslında bir anlamda Düzce’ye benziyor, dağların ortasında bir ova, rakımı daha yüksek tabii. Bizim de etrafımız dağlarla çevrili. Coğrafi olarak aynı özelliklere yakınız. Sadece bizim arazimiz biraz daha geniş ve daha yeşil.”

“Düzcelileri ve çevre illerden herkesi buraya bekliyoruz”
Melen Su Park’ın yakın bir zamanda açılışının yapılacağını belirterek sadece Düzce’den değil çevre illerden vatandaşların da geleceğini aktaran Başkan Ay şöyle konuştu:

 “Yakında burayı faaliyete geçireceğiz. Burada kafeteryalarımız var. çocuk oyun alanlarımız var. Suyumuz da burada bol, onu daha da şişireceğiz. Boğaz köprümüz var, şimdi aydınlatmasını yapacağız. Çok güzel bir alan kazandıracağız inşallah. Bütün Düzcelileri ve çevre illerden herkesi buraya bekliyoruz.”

“Yüksekova’ya ‘Düzcepark’ı yapacağız”
Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan ise Düzce Belediyesi’nin Yüksekova’ya büyük bir destek gösterdiğini belirterek “desteklerinden dolayı Düzce Belediyesine Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendileri bizimle çok ilgileniyor, sık sık geliyorlar. Bir park projemiz var, ‘Düzcepark’ Yüksekova’da bunu yapacağız inşallah. Gözlem ve yerinde tespit yapıyoruz şu anda. Tekrar teşekkür ediyorum kendilerine” ifadelerini kullandı.

Haber: Ö. YILMAZ