Düzce Barosu 8.Olağan Genel Kurulu iki adayın yarışına sahne oldu.Mevcut Başkan Ali Dilber'le Av. İbrahim Kırıkçı arasında geçen yarışta Ali Dilber 143 oyun 65'ini alarak yeni dönem için onay alırken diğer aday Kırıkçı aldığı 57 oyla gelecek için ümit verdi.



Saat.10.00'da başlayacağı duyurulan Düzce Barosu 8.Olağan Genel kurulu yeterli sayıda imzanın 10.55'te tamamlanması ile birlikte gecikmeli olarak 11.00'da başladı. Başsavcı, Adalet komisyonu Başkanı ve Emniyet Müdürünün hazır bulunduğu genel kurulda konuşan Baro Başkanı Ali Dilber, „Adalet ilkin devletten gelmeli, çünkü hukuk devletin toplumsal düzenidir.Avukatlık mesleği 1136 sayılı yasa ile bir kamu hizmeti olarak düzenlenmiş ve avukatlar da kamu görevlibi olarak kabul edilmişlerdir“ diyerek başladığı sözlerine bugüne kadar bulundukları talepler ve istekleri hakkında bilgiler verdi:



Divan Başkanlığını eski Baro Başkanı Hidayet Can'ın yaptığı genel kurulda 20 gündem maddesi yer aldı. Çalışma raporu Av. Elif Şenol tarafından okundu. 



Meslekte 20 ve 30 yılını dolduranlara plaket takdim edilmesinin ardından denetleme, disiplin ve baro raporları ibra edildi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi.143 delegenin yer aldığı seçimlerde iki adayın kıyasıya yarıştığı gözlendi. Av. İbrahim Kırıkçı 57 oy alırken mevcut başkan Av.Ali Dilber aldığı 65 oyla yeniden Düzce Barosu Başkanı seçildi.