Gümüşova'da su problemi ile başlayan ardından konut ve süs havuzları sıçrayan iddialarla ilgili Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu'ndan cevap geldi. Partilerin ilçe başkanlarını birbirine düşürünen iddialara ilişkin Bostancıoğlu, belediye olarak mevzuata aykırı hiçbir suç işlemediklerinin altını çizdi. Bostancıoğlu, kaynak yaratmak için meclis kararı ile belediyenin öz kaynaklarını sattıklarını söylerek "Kaçak göçek bir durum yok" dedi.


KAÇAK GÖÇEK BİR DURUM YOK

Bostancıoğlu, "Gümüşova'yı yaşanabilir kent haline getirmek için yoğun çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor. Ancak bizi çalıştırmamak için her türlü yalan, iftira haberler yayılıyor. Belediye başkanlığına başladığımız günden bu yana suç işleyen mevzuaata aykırı bir durumumuz olmadı. Biz projelerimizi uzun vaadeli yaptık. Uygulamaya koyuyoruz. Gümüşova'nın temel problemlerini bir bir çözüyoruz. Ankara'dan ödeneklerimiz yeterli gelmiyor. Belediyenin kendi kaynakları yeterli değil. Projeleri sahaya koymak için kaynak lazım. Elimizdeki Öz kaynakları meclis kararları ile ihale ile sattık kaynak yarattık. Kimse bize para göndermedi. Burada kaçak göçek bir durum yok. Bundan rahatsızlık neden var anlamıyoruz."dedi.

BEN DE HAZIR SU KULLANIYORUM

Gümüşova'nın su probleminin yeni bir durum olmadığını belirten Bostancıoğlu, çözmek için çaba sarf edeceklerini söyleyerek göreve geldiklerini dile getirdi. Kendinin de evinde hazır su kullandığını söyleyen Bostancıoğlu, sorunun çözümüne ilişkin uzun vadeli 2 proje hazırladıklarını bunu zamanla uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Bostancıoğlu, "Gümüşova tarihten beri su problemi olan bir ilçe. Gümüşova'da su problemi 1 günde başlamadı. Bizden önce 60 yıllık su sorunları çözüldü dendi bakıyoruz kaynak suyu geliyor. Dolayısıyla 1 günde çözülecek bir sorun değil. Su problemini çözülmediğini bende daha önce söyledim. Ben de evde hazır su kullanıyorum. Göreve geldiğimde su problemini çözmek için 2 tane proje yaptık. Biri 13. kmlik ishale hattı , diğerinin 18 km. İshale hattı var. Önce 13 kmlik ishale hattını tamamlayarak kısmı problemi çözeceğiz. Daha sonra 18 km'lik ishale hattını imkan dahilinde uygun bir zamanda tamamlayarak Gümüşovan'ının su problemini köklü çözeceğiz. Biz "su problemini çözmek için çaba göstereceğimizi söyledik". Bunun içinde çaba gösteriyoruz."şeklinde dedi.

KİMSENİN PARASI YENMİŞ YANMIŞ DEĞİL

Konut yapımı için halktan toplanan paraları getirdiği yandaş ve paravan bir firmaya verdiğini ve firma yetkilerin kaçarak halkı mağdur ettiği iddiasına da şu şekilde cevap verdi:

"İlçede konut problemini çözmek için önce arsa sahiplerini biraraya getirdik. Proje hazırlandı ardından kat karşılığı arsa sahipleri ile anlaşıldı. 2 müteahhit firma projeyi yüklendi. Aralarında problem çıktı, uygulamaya konulamadı. Yapıldıktan sonra 11 kişi daire almak istedi ve 32 Milyar para toplandı. Başka bir firma aynı projeyi yüklendiğinde alıcılara paraları iade edlecek. Kimsenin parası yenmiş yanmış değil. Yapılan haberler doğru değil."
Bostancıoğlu, Gümüşova meydanında süs havuzlarının ihalesi yapılmadan çalışmalara başlandığı yönündeki iddialar için şunları söyledi.

"Biz baskı beton projesi hazırladık. Bu proje içerinde su havuzlarımıza yürüyoruz. İşin miktarında azalma olmaması için aynı proje içinde yürülüyor. Belediye bu projeyi kendisi yürütüyor. Ihale falan yapılmış değil."

ÇALIŞMALARIMIZI HAZMEDEMİYORLAR

"2009'da söz verdiğiniz tüm seçim vaadlerini yerine getirdiniz mi ?" sorusuna yüzde 90 oranında yerinde gerçekleştirdiğini söyleyen Bostancıoğlu, başarılı olmalarının bazı kesimlerin hazmedemediğini savundu

Bostancıoğlu, "Tabiki bir vaad listesi vardır. Bunların %90'ınını inşallah çalışma döneminde tamamlamış olacağım. Şu an da yapmak isteyipde yapamadığımız sahaya koyamadığımız bir proje yok. Biz muhalefet partisinden belediye başkanıyız. Çalışmalarımız Gümüşova halkı için. Başarılı oldukça, başarısız olmamızı isteyenlerin muhalefeti ile karşılaşıyoruz. Eleştiri elbette olacak. Bunu Gümüşova'nın geneline yaydığımızda halkımız çalışmalarımızdan memnun. Tepkiler olacak biz hazmediyoruz ancak bizim belediye başlanlığımızda yapılanları onlar hazmedemiyorlar."şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR