Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Öncü TV ekranlarında yayınlanan Özge Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Platform Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Çöp sorunundan yiyecek-içeceklerin pahalılığı ile eleştiri konusu olan şehir içindeki parklara, sık yaşanan otobüs yangınından sorunlarla adından söz ettiren terminale kadar bir çok konuda vatandaşların merak ettiği konulara açıklık getiren Başkan Ay, sıkıntıların kısa sürede çözülmesi adına çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

Geçtiğimiz hafta Bilecik’te bulunan Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne ilişkin incelemelerini aktaran Başkan Ay, buradaki tesisin dünya üzerindeki en ileri teknoloji ile yapıldığını kaydederek, Hecinler Bölgesi’ne de aynı tesisin kurulacağını söyledi.

“Bu bir fabrika; herhangi bir koku ve yan tesiri olmayacak, çevreye zarar vermeyecek”
Çöpü en modern şekilde bertaraf etmek istediklerini kaydeden Ay, şöyle konuştu:

“Ben bilgilendirme açısından o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı da Bilecik’teki tesise götürmek istiyorum görmeleri için. Hem tarihi yerleri gezeriz hem tesisi inceleriz. Sonuçta buna hep birlikte ortak karar vereceğiz. Biz bir çöp depolama yapmıyoruz. Bir fabrika kuruyoruz. Modern bir bertaraf sistemi ve dünyanın kullandığı en ileri bertaraf sistemi. Herhangi bir koku ve yan tesiri olmayacak, çevreye zarar vermeyecek bir çalışma yapıyoruz.”

Sistemi anlattı…
Çöpü getirip döktüğümüzde çöp hemen ayrıştırılmaya başlanacak. Çöpün içerisinden geri dönüşüm yapılabilecek kısımlar geri dönüşüme, yapılamayacak kısımlar paketlenip gerekli yerlere gönderilecek. İçerisinden çıkan posası da ayrı bir yerde depolanıp tamamen çevreden izole edilmiş bir vaziyette biyogaz elde edilecek. Buradaki sistem böyle.”

Kısa zamanda daha aktif olacak
Geçtiğimiz haftalarda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Düzce Belediyesi Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Alanı’nın kötü görüntüsü olduğu eleştirilerine açıklık getiren Başkan Ay, buranın kısa zamanda daha aktif olacağını belirtti.

“İyileştirme yapacağız”
Ay, mahalle aralarında kurulan pazaryerlerinin kaldırılmayacağını kaydederek, şöyle konuştu:

“Mahallelerdeki açık pazaryerlerimiz devam edecek ama o kısımlarda iyileştirme yapacağız. Artık biz pazaryerlerimizi kapalı yapmak istiyoruz. Brandalarla içerisinde çadırlar içerisinde vatandaşlarımız Pazar yapsın istiyoruz.”



Otobüs firması çalışıyor
Özellikle Düzce Belediyesi denetimindeki özel halk otobüslerinde sık sık yaşanan yangın olaylarına da açıklık getiren Başkan Ay, üretimi yapan firmanın teknik arızadan kaynaklı yaşanan bu sorun üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Melen Su Park 1.Etabının 23 Nisan’da açılışının gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Ay, içerisinde bir lunaparkın da bulunacağını söyledi.

İhaleyi firmalar alacak ama kontrol belediyede olacak
Melen Su Park’ın ihalesine ilişkin bilgilendirmede de bulunan Ay şöyle konuştu:

“Belediye olarak çalıştırmaya kalktığımızda çok geniş bir alan ve çok elemana ihtiyaç var. Ben göreve geldiğim günden bu yana belediyemizin zaten elemen sayısı gayet şişik o yüzden fazla eleman alma taraftarı değilim. Firmalar tarafından buraları çalıştıracağız. İhaleyi alan firmalar burayı çalıştıracak. İhale şartlarına da koyacağız. Her şey belediyenin kontrolünde olacak. Çay parasına kadar müdahale edeceğiz. Nasıl parklara müdahale ettiysek oraya da ederiz. Vatandaşımız en ekonomik şekilde istifade etsin.”

“O ihale yok hükmündedir; biz parkın tamamını müstecire vermeyeceğiz”
Kamuoyunda merak uyandıran ve eleştirilen odağında bulunan İnönü Parkı ihalesi konusunda da aydınlatan Başkan Ay şunları kaydetti:

“O ihale yapılmadı. İptal oldu. Buradaki 200 bin TL gerçekçi bir rakam değil. Biz parkı ihaleye çıkmayacağız. Biz parkın belli alanlarını ihaleye çıkacağız. Dolayısıyla o 200 bin TL gibi astronomik rakamları telaffuz etmeye gerek yok. Bizim yapmak istediğimiz parklarımızı halka açmak. Parkın tamamını bir müstecire verme taraftarı değiliz. Belli alanları ihaleye verip geri kalan kısmını halka açacağız. Bizim ihale şeklimiz bu olacak. O ihalede parkın tamamı ihale çıkılmış. O ihaleyi yok sayabiliriz.”

“Terminal esnafının şikayetleri yazın bitecek; çevre yollarımızı açıyoruz”
Açıldığı günden bu yana eleştirilere konu olan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının ve vatandaşın şikayetlerinin yaz aylarında biteceğini kaydeden Ay, şöyle konuştu:

Bir yer çok kullanılmıyorsa atıllaşıyor. Bizim çevre yollarımız açılmadığı için, trafik akışında sorun yaşadığımızdan dolayı ilçelerimizdeki araçların terminale çekemiyoruz. Çektiğimizde şehir içindeki trafik kilitleniyor. Planlarımızı yaptık, yazın çevre yol bağlantılarımızı yapacağız. İlçelerden gelen otobüslerimiz de oraya girebildiğinde orası daha canlı bir hal alacak. Esnaf para kazanamadığından şikayetçi ama o şikayetler zamanla gidecek.

“Önceden vardı, şimdi yok”
Belediyede şişik kadro iddialarına da yanıt veren Ay, “Belediyeye gelmeden maaş alanını bırak, belediyede çalışmayanı bile talimatı verdim hangi statüde olursa olsun işine son vereceğim. Vatandaşlarımızın öyle bir iddiası varsa Beyaz Masa’yı arasın bildirsin. Belediyede şu an öyle bir şey söz konusu olamaz. Varsa gözümüzden kaçan gereğini yaparız. Orası yan gel yat yeri değildi. Şişik kadro önceden vardı şimdi kadroyu yavaş yavaş düşürüyoruz. Her şey normale dönecek.” diye konuştu.

Öncü TV izleyenleri ile cep telefonu numarasını paylaştı
Başkan Ay 15 yıldır kullandığı cep telefonu numarasını da Öncü TV izleyenleri ile paylaşarak, “15 yıldır kullandığım numara ‘0532 240 0195’. Vatandaşlarımız beni bu numaradan istedikleri zaman arayabilir” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ