Şehrin göbeğindeki parklarla ilgili yoğun gelen şikayetleri dikkate alarak göreve gelir gelmez işletmelere çayı '1 TL'ye düşürün çağrısı yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'ın sık sık sinyalini verdiği 'yeni düzenleme'lere yönelik ilk talimatı 'Eklentileri sökün, masaları geri çekin!' oldu.

Avni Akyol Parkı ile İnönü Parkı içerisindeki işletmelerin, faaliyet alanının dışına çıkarak, geniş alana yayıldığını tespit eden Düzce Belediyesi, yıllar sonra bu duruma müdahale etti. Bugün düğmeye basılan çalışmalar kapsamında yaya yollarına neredeyse sıfır olarak yerleştirilen eklentiler belediye ekipleri tarafından sökülürken, masa ve sandalyeler de yaklaşık 10 metre geriye çekildi. 

Yine Düzce Belediyesi'nin sorumluluğunda olan yeşil alanlarda işletmecilerce yapılan peyzaj düzenlemeleri de tek tek söküldü. Çalışmaların önümüdeki hafta içi de devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan şehir merkezinde halkın soluklandığı iki adres olan İnönü ve Avni Akyol parklarına yönelik yoğun gelen eleştirilere son vermek için "sıfırdan bir düzenleme" kararı alan Başkan Dursun Ay'ın yeniden yapılacak İnönü Parkı ihalesinde, bu kararları uygulamaya koyacağı biliniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER