Türk-İş Düzce İl Temsilcisi Ve Türk Metal Sendikası Düzce Bölge Temsilcisi Murat Ardıç, Petrol İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Muzaffer Işık, Teksif Sendikası Düzce İl Temsilcisi Cemil Tınaz, Kristal İş Sendikası Düzce İl Temsilcisi Kayhan Akpınar bugün yaptığı basın açıklaması ile Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın bir toplantıda söylediğini iddia ettiği, “Sendika üyesi işçilere iyi gözle bakılmıyor” sözüne tepki gösterdi.

“Sendika üyesi işçilere hangi gözle bakılıyor, çıksın açıklasın”
Sendika temsilcileri adına açıklamayı yapan Ardıç, Ay’ın sendikaları ve üyeleri için Toplu İş Sözleşmesi ile aldıkları ücretleri bir sendika düşmanı gibi eleştirdiğini iddia ederek şöyle konuştu:

“Sayın Başkan, Düzce’miz ucuz işçi cenneti değildir. Devletimizin her türlü maddi desteğini aldığı halde çalışanlarına sadece asgari ücret ödeyen işyerlerini eleştirmek gerekirken, Anayasal hak olan sendikaya üye olma hakkını kullanarak sendikaya üye olup, ürettiğinden hakça pay alan çalışanları ve bağlı oldukları sendikalarını eleştirmek hakkaniyetli olmasa gerek.
Sayın Başkan, sendika üyesi işçilere iyi gözle bakılmıyor diyerek işçileri hedef gösterip, anayasal suç işlemektedir. Zira sendika üyesi olmak her çalışanın Anayasal hakkıdır. Şimdi soruyoruz, sendika üyesi işçilere hangi gözle bakılıyor. Kamuoyuna açıklasın.”



“Sendika ve işçi düşmanı bir başkan olarak tarihe geçecek”
Konuşmasına, “Siz halkın mı başkanısınız, yoksa sadece bu vahim konuşmayı yaptığınız toplantıdaki kitlelerin mi?” diyerek devam eden Ardıç şu ifadelerde bulundu:

“Eğer halkın başkanıysanız, bu konuşmanız nedeniyle çalışan sendika üyesi işçilerden ve sendikalardan derhal özür dilemelisiniz. Sizin göreviniz halka hizmet etmektir, edenleri eleştirmek değil. Sendikalar devletimiz tarafından denetlenmekte olup, sendika gelirlerini irdelemek sizin haddinize değildir. Siz de sendika ve işçi düşmanı bir başkan olarak tarihe geçecek ve bu sözlerinizin siyasi bedelini mutlaka ödeyeceksiniz.”

Haber: Ö.YILMAZ