Kurban bayramına az bir süre kala Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da Yenitaşköprü Köyü civarında bulunan Düzce Belediyesi Et Kombinası Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Ay, tesisle ilgili yetkililerden de bilgi almayı unutmadı.

“Belediyenin burada imkanları var, getirsinler burada keseriz”

Tesisi gezerken açıklamalarda bulunan Başkan Ay, vatandaşların sıra numarası almak için başvuruyu diyanete yapmaları gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Şu an belediyemizin kombisine geldik. Kombimiz kurban bayramına hazır vaziyette. Şu an arkadaşların ifadelerine göre 100’ün üzerinde hayvan kesimi varmış. Diyanet İşleri temsilcileri, müftülerimiz burada hazır vaziyette bulunacaklar. Dini vecibeleri yerine getirmek için müftülük çalışanları ile arkadaşlarımız gerekli vazifeleri yerine getirecek. Dolayısıyla halkımızın kurban kesimiyle ilgili sıkıntısı varsa kurbanlarını bize getirsinler, burada kesimini yaparız. Kendilerine de burada çay ikramı gibi ikramlar olacak. Burada kendileri dinlenirken hayvanları kesilecek. Namaz kılmak için de yerimiz bulunuyor. İnsanlarımızın kurban ibadetini yerine getirebilmesi için belediyemiz her şeyi yaptı. Hiçbir problem yok ve kurbana hazırız. Vatandaşlarımızın kurbanını burada kesmek için bekliyoruz. Parklarda, caddelerde, sokaklarda hayvan kesimi yasak. Çünkü çevreyi kirletmememiz gerekiyor. Belediyenin burada imkanları var, getirsinler burada keseriz.”

Haber: M. AYDIN