Düzce'yi kış turizminde gözde iller arasına sokacak bir konumda olmasına karşılık altyapı eksiklikleri yüzünden yıllarca beklemede kalan Kardüz Yaylası'ndaki çalışmaların hala devam ettiği öğrenildi.

 

Yolun yarısı 2016'da asfaltlanacak

Yatırımcılara yolsuz, elektriksiz haliyle sunulması yüzünden ilgi görmeyen Kardüz'deki son durum hakkında bilgiler veren Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Gölyaka ile Kardüz Yaylası arasındaki 30 kilometrelik yolun 15 kilometresinin sıcak asfaltla buluştuğunu geriye 15 kilometre kaldığını söyledi. Yarım kalan 15 km'nin 2016 yılı içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Akbulut, bölgedeki turizm değerlerini ön plana çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı.

 

Kültür Park'ta iki proje

Tesisleşme ve kurulacak kayak merkezleri ile kış turizminin gözdesi olmasına kesin gözüyle bakılan Kardüz'ün yanı sıra Kültür Park'ta da önemli projeler hayata geçireceklerini kaydeden Akbulut, "Bilindiği gibi Kültür Park'ta Golf Sahası projemiz var. Buna ilave olarak aynı alan Havapark Projesi'ni de uygulamaya koyacağız. Tek kişilik pervaneli uçakların havalanacağı Havapark Projesi golf oynamak için Kültür Park'a gelenler için ayrıca alternatif olacak. Kardüz ile birlikte Kültür Park'ta hayata geçireceğimiz bu projeler bir bütün olarak ilerleyecek. Böylelikle Gölyaka turizmde cazibe merkezi konumuna gelecek." dedi.

Akbulut ayrıca Düzce'nin 'Davos'u olarak nitelediği Kardüz'ün yakın zamanda Düzce'ye kazandırılacağını vurguladı.

 

Tesisleşme bekleniyor

Öte yandan Başkan'ın açıklamalarından henüz asfaltlama çalışmalarının tamamlanmadığı ortaya çıkan kış sporları alanında biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz Yaylası için 2016 yılının yatırım yılı olması umut ediliyor. Yanı başımızdaki Kartalkaya ile benzer özelliklere sahip olmasına karşılık bugüne kadar hakettiği noktaya gelemeyen Kardüz Yaylası'nda artık tesisleşmeye dönük çalışma bekleniyor.

haber;C.ÜSTÜNER