Ulusal düzeyde yayımlanan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ‘ Yılın Yerel Yöneticileri’ yarışmasının 2007 yılı sonuçları belli oldu. 81 İl Belediyesi kapsamında yapılan yarışmanın projeler dalında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş  “Kent Bilgi Sistemi Projesi” ile “ Yılın Yöneticisi” seçildi.

Kent Bilgi Sistemi, diğer adıyla DİMSİS, Japonya’da da kullanılan afet ve kent bilgi sistemi olup, afetlerde hasarın tam olarak tanımlanabilmesi için afet öncesi ve sonrası değişimi belirlemeyi sağlıyor.

Proje ilimizde 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından Düzce’ye gelen Japon heyeti tarafından tanıtıldı. Düzce Belediyesine hibe edilen bilgisayar yazılımı geçen süre içende güncelleştirildi ve Türkiye şartlarına uyarlandı.

Afet durumunda kurtarma, tespitler ve yeniden yapılanma aşamasında kullanılmak üzere geliştirilen Dimsis Kent Bilgi Sistemi; aynı zamanda güncel Belediyecilik uygulamalarında da altyapı, imar, trafik, güvenlik gibi işler için; Belediye birimleri, Valilik ve Emniyet, Sağlık birimleri tarafından ortaklaşa kullanılabiliyor.

Dimsis projesi ile Düzce Belediyesinin kendi teknolojisini geliştirilecek bir alt yapıya kavuşması, bu sayede kaynaklarını daha etkili kullanması amaçlanıyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ödülünü 19 Nisan’da düzenlenen törenle alacak.