DÜZCE’DEN İKİ BAKAN ÇIKABİLİR

Ak Parti’nin Düzce adaylarını değerlendiren Belediye Başkanı Keleş, Özlü ve Keşir’in bürokrasiden gelen avantajlarına dikkat çekerken, Arslan’ın ise teşkilatçılık yönüne vurgu yaptı. Keleş Düzce’den iki bakan çıkabileceğini de sözlerine ekledi. Başkan Keleş seçilemeyen adaylar içinde siyasette küslük olmayacağının vurgulayarak daha önce listeye giremeyen Özlü örneğini verdi.

 

BORÇLARI SIFIRLIYORUZ

Belediye başkanı Mehmet Keleş, bir yılı ise halk hissetmeye bilir ancak çok mesafe aldık şekilde yorumladı. Keleş göreve geldiği günden bu yana bahsettiği belediyenin borçları ile ilgili de konuştu. Kısa süre içinde belediyenin Sosyal Sigortalar Kurumu’na ve maliyeye olan 100 milyonluk borcunu sıfırlayacaklarını söyleyen Keleş, “düzce Belediyesi’ni düze çıkaracağız.” dedi.

 

BAYRAM’A TERMİNAL SİTEMİ

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kendisini zorlayan yatırımlardan terminal ve kültür merkezi ile ilgili yaşanan sıkıntıları paylaştı. Keleş terminal konusunda bir önceki başkan İsmail Bayramı suçladı.

 

Keleş, “ Belediye Başkanı olduktan sonra giderayak ihale yaptı. Bırak gelen adam yapsın müteahhidini o seçsin projesini o çizsin. Bir otogar çizdirmişin 10 metre direğin üstüne karşıdan karşıya iki metre yüksekliğinde 50 cm genişliğinde direk yapmışsın. Bunu dökecek müteahhit nerede? Zor bir proje. Üzerine kocaman havuz gibi camdan tavan koymuş yağmur yağdığında havuz olur. Neydi acelen? Şimdi müteahhit iyi ki hesap kitap yapmamış zarar ediyorum diyor. Demir vermiş müteahhitte hacze kalkmış. Bırak biz yapalım.” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİNİ BEN BİTİRECEĞİM

 

Keleş, Uzun yıllardır yapımı beklenen Kültür Merkezi inşaatının uzayan süreç nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlattı

 

Keleş, “860 bin TL alacağı var. Bina çürümeye başlamış dört yıldır kontak kapatmış. Bu kadar uğraştıktan sonra ben yapacağım bu merkezi. Kapısına kültür bakanlığı kültür merkezi yazdırmam. Burası düzce belediyesinin olacak. Hızlı şekilde inşaat devam ederken süre bitti. İşi sonlandırmak lazım. Keşif artışı yapamaz olduk. İşi sonlandıracağız. Kontrol mühendislerini çağırdık. Bu sefer de yanlış imalatlar var diyor. 20 yıllık inşaatın neyini hesaplayacaksın. Bunu yaparken gözünüz kör müydü? Kontrol teşkilatı siz değil de ben miydim? Yanlışı görme sorunluğu bende miydi. Şimdi Sayıştay raporu çıkarıyoruz. Sayıştay raporu doğrultusunda işi tasfiye edeceğiz.”dedi.

 

Başkan Keleş, bir yıllık icraatlarının yanında önümüzdeki dönemde düşündüğü Melen Su Park projesi , Terminalin geleceği, Kültür Merkezi, Yeni Pazaryeri ve katlı otopark gibi konuları da tamamlayacağını ödenek konusunda da problem olmadığını dile getirdi.

Haber;S.KAŞKIR