MÜSİAD'ın Cumayeri'ndeki rafting organizasyonuna katılan Düzce Belediye Başkanı  Mehmet Keleş'le Düzce'nin turizm potansiyelleri üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce'nin doğal güzelliklerinin yavaş yavaş faal haline getirilmeye başlandığını kaydederken, tesisleşme noktasında eksikliklerin devam ettiğine dikkat  çekti. Bu konuda alt yapı eksikliğine vurgu yapan Keleş, ilin idarecilerinden biri olarak öz eleştiri de bulundu.
 
Keleş, " Altyapıyı turizme uygun hale getirmek için ilin valisi, belediye başkanı ve kaymakamlarına büyük görev düşüyor. şimdi buraya gelirken bakıyoruz yollar sıcak asfalt olsa... Yine burada kendi çabaları ile işletmeciler nehir evler yapmış. Ancak içeri girdiğinde yol toz toprak içinde. Araç parkı yok.  bir iki kalacak yer ayarlanmış ama daha da geliştirilebilir.  Yapılan tesislerin yolları, kaldırımları kanalizasyonları yapılabilir." dedi.
 
Keleş, çöp sorununa da dikkat çekti: " 12 kilometrelik bu rafting parkurunda poşetten tutunda kırık dökük plastik sandalyelere kadar bir çok pislik görüyorsunuz.  Bu pisliği göstermemeliyiz.  Bunları devlet olarak bizler yapmalıyız.  Vatandaşı duyarlı hale getirecek olan da biziz."
 
Düzce'nin çevresinden bilinen iyi bir turizm cenneti haline geleceğini kaydeden Keleş, " burada basına da büyük görev düştüğünü ifade etti.
 
Keleş, " bir memleketi tanıtan basındır. sadece çöpü  çekip de Düzce böyledir derseniz Düzce'yi kötü tanırlar. Doğal güzelliklerini gösterirseniz Düzce’yi pırıl pırıl güzellikleri ile görürler." şeklinde konuştu.

Haber;S.KAŞKIR