Mevcut binanın ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle uzun süredir Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na kazandırılmak istenen yeni hizmet binası konusunda süreç hızlanıyor. Kaynak başta olmak üzere çeşitli gerekçelerle projeden öteye gidemeyen yeni bina ile ilgili ciddi bir çalışma yürüten yeni yönetim, hem projeyi değiştirme hem de komisyon kurma karar almıştı. Bu doğrultuda devam eden çalışmaların son durumu meclis toplantısında üyelere aktarıldı.   

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı dün akşam Düzce TSO binasında gerçekleştirildi. Meclis Başkan Vekili Nuri Hızel'in açılış konuşmasıyla başlayan olağan Meclis Toplantısında, ilk olarak Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin oda faaliyetlerini meclis üyelerine aktardı.

Meclis üyelerine yüksek lisans fırsatı
Şahin, üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine işaret ederek imzalanacak olan protokolle meclis üyeleri ve personelin üniversitede özel imkanlarla yüksek lisanslarını yapabileceklerini söyledi. Şahin, ayrıca Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Turizm Otelcilik Bölümü’nün odayı ziyaretleri esnasında mutfak malzemeleri yardımı konusunda talepte bulunduklarını da sözlerine ekledi.

Önergeler oy birliğiyle kabul edildi
Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin'in konuşmasının ardından yönetim kurulunun olağan harcamalar için hazırladığı önergeler gündeme geldi. Önergelerin içerisinde Düzce İli Sporu Geliştirme Vakfı'na yapılacak olan yardım bedeli, Gölyaka MYO'ya yapılacak olan malzeme yardımı, yeni hizmet binasının yapımıyla ilgili teknik izin gibi konular yer aldı. Önergeler oy birliğiyle kabul edildi.

Yasal prosedürler kaldırıldı
Yeni hizmet binasının yapımı amacıyla kurulan komisyonun önümüzdeki günlerde yeniden toplanacağını söyleyen Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, önlerindeki yasal prosedürleri ilgili kurumlarla irtibata geçerek kaldırdıklarını ve artık daha sağlıklı şekilde konunun tartışılabileceğini ifade etti.

Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Nuri Hızel'in teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Haber: C. ÜSTÜNER