Oldukça kapsamlı beklentilere yol açan Hasanlar Barajı Destinasyon Çalıştayı ve Pikniği, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun ilçeye gelişi nedeniyle kısa kesilince sonuç hayal kırıklığı oldu.

Toplantıyı değerlendiren Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, bu toplantının bir Çalıştay değil, bir piknik olarak kaldığını söyledi. Sezgin, sonuca gidecek bir çalışmanın tüm katılımcıların görüşlerini ortaya koyması ile gerçekleşeceğini, oysa burada bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

Kendisinin daha önceden de bu toplantı konusunda karamsar olduğunu hatırlatan Sezgin, Yığılca için toplantının davetiyelerinde bahsedilen Duble Yol ile ilgili olarak ise, kendisinin bunu bir hayal olarak değerlendirdiğini, ancak Karayolları Talimatnamelerini uygun bir yol olsa bunun dahi yeterli olacağını söyledi.

Öğretim Görevlisi Necmi Aksoy'un Hasanlar Barajı'nın çevresine yol yapılması ve Duble yol yapılması gerçekleşirse ekosistemin zarar göreceği ile ilgili açıklamalarını da eleştiren Ali Kemal Sezgin, Hasanlar Barajı'na çevre yolunun böyle bir etkisi olabileceğini kabul edebileceğini, ancak Duble yolun ne zararı olacağını anlamakta güçlük çektiğini de dile getirdi.

Sezgin, Yığılca'ya yol dışında bir beklentileri olmadığını da tekrarladı.