Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ilçede düzenlediği basın toplantısıyla 4.5 yıllık görev süresini değerlendirdi. Belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda adaylık döneminde vaad ettiği tüm hizmetleri ilçeye kazandırdığını vurgulayan Tuna, göreve geldiğinde ilçedeki en önemli sorunun altyapı ve yollar olduğunu belirterek, "Çok şükür alt yapımız tamamlandı, yollarımızı da hızla asfaltlıyoruz. İlçemiz artık modern bir kent görünümüne kavuştu." dedi.

"Dursun Ay bu konuya sıcak bakmadı"
Cumayeri'nde yapımı süren ve bölgeye hitap edecek olan Motorsporları Pisti'nde süren bekleyişin nedenini de açıklayan Başkan Tuna, şöyle konuştu:

"Başkan olduktan 2 yıl sonra Sakarya Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu böyle bir tesis için yer baktıklarını söyledi. Biz bu projeyi Düzce'ye kazandırmak istedik. Bu tesisi hizmete açmak istiyoruz. Normalde biz 1.5 yıl önce buranın asfaltını atacaktık. Buranın asfaltlanması için eski Düzce Belediye Başkanımız Mehmet Keleş söz vermişti, kendisi bu projenin içerisinde olan biriydi. "Başkanım sen başla asfaltlamayı ben yapacağım" demişti. Biz asfalt altı için malzemeyi serdik. Bu arada Mehmet Keleş başkanımız siyaseten görevini sonlandırdı. Bu sürede asfaltlama yarım kalmış oldu. Mehmet Keleş'in yerine gelen Dursun Ay başkanımız şuan için imkanının olmadığını söyleyerek bu konuya sıcak bakmadı.  Kış sezonunda vekillerimiz ile birlikte Ankara'da spor bakanımızla birlikte tekrar spor tesisinin açılması için çalışmaları yapacağız. Burada start vererek Düzce’mize güzel bir tesis kazandıracağız."

"Bize 10 milyonluk liralık kaynak yetiyor"
Pistin Türkiye Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak nitelikte olduğunu ifade eden Tuna, "Türkiye şampiyonası için bize 10 milyonluk liralık kaynak yetiyor. Dünya şampiyonası için federasyonun aramış olduğu şartlar var. Dünya şampiyonası için 50 milyonluk kaynak lazım. İlk etapta 10 milyonluk kaynağı sağlamak istiyoruz. Motor Sporları Pisti ile birlikte sadece Cumayeri ve Düzce değil bölgeye büyük bir ekonomik girdi olacak." dedi.

"Gönül rahatlığı ile su içebilirler"
Başkan Tuna ilçedeki içme suyu sıkıntısının da giderildiği söyleyerek; şunları kaydetti:

"Yıllardır kangren olan içme suyu ile ilgili problemimiz vardı. Musluklarımızdan çamur olarak sular akıyordu. Halkımız bunu yıllardır ne zaman temiz su içeriz diyordu. Gelir gelmez ilk işimiz arıtma tesisini projelendirmek ve neticelendirmek halkımıza hizmet olarak sunmaktı. Düzce'nin en modern içme tesislerinden bir tanesini Cumayeri halkına kazandırdık. Şuanda suyumuz o kadar temiz ki halkımız gönül rahatlığı ile suları içebilirler."

"Sanayi sitesi ve terminalin yapımına başlayacağız"
Tuna şöyle devam etti:

"Çarşı içindeki tamircilerinden şikâyetler aldık. Çekiç sesi, kaynak sesinden durulmuyordu. Arazi ile ilgili problemi çözdük, 15 gün içinde sanayi sitesi ve terminalin yapımına başlayacağız. Bu yılın sonuna kadar yüzde 99 tamamlayıp işletmeci arkadaşlarımıza sunmak istiyoruz. İnşallah bu sözümüzü tutacağız. Gelecek ile ilgili hayallerimiz var. Cumayeri'nin sanayisi yok. Ama turizmi var. Bugün Cumayeri'nde Melen Havzası'nda 6 tane işletme bulunuyor. Barajdan sonra bu işletmeler buradan kalkacak. Ama biz bunu yok etmeyeceğiz. Merkezde bunları toplayıp koordineli çalışmasını sağlayacağız. Oluşturacağımız spor alanlarında raftingcileri yine dışarıdan Cumayeri’ne getireceğiz. Cumayeri merkezi turizm alanı yapacağız. Düzce’nin göz bebeği olabilecek bir alanda 300 Binin üzerinde turist bulacağız."

Haber: C. ÜSTÜNER