Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol ve parti yönetim kurulu üyeleri haftalık olağan gündem değerlendirme toplantısında emniyet teşkilatı mensuplarının yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirirken, Düzce Belediyesi 2017 Yılı Denetim Komisyonu Raporu’nda ortaya çıkan çarpıcı sonuçlara ilişkin Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve belediye meclisi üyelerine cevaplaması için bazı sorular yöneltti.

“Polislerin çalışma saatlerine düzenleme getirilsin”
Mertol konuşmasına, önümüzdeki hafta Emniyet Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıldönümü olması dolayısıyla görevlerini fedakarlıkla yerine getiren emniyet teşkilatı mensuplarının yaşadığı sıkıntılar ile başlayarak şunları kaydetti:

“Ek görevler sürelerinin bile dâhil edilmediği halde 240 saati aşan çalışma süreleri düzenlenmelidir. Gece-gündüz, bayram-seyran demeden çalışan polislerimizin 160 saati aşan her çalışması hak ve hukuk çerçevesinde ücretlendirilmeli, fazla mesai sorunu ortadan kaldırılmalıdır. Canlarını ortaya koyan polislerin emeklilik sonrası maaşlarının yarıya düşmesi ve katsayı başta olmak üzere özlük hakları ile ilgili sorunlar düzeltilmelidir.

“Her 10 günde 1 polis intihara teşebbüs ediyor”
Bunların dışında bir de polisler, haksız muamelelere maruz kalıyor. Görevini yapan polislere, ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun?’, ‘Sen beni nasıl durduruyorsun?’ gibi tehdit ve baskılara maruz kalıyorlar ki bu tür örnekler son dönemde çok sık yaşanmaya başladı. Böyle bir durumda yöneticilere düşen görev polisi ezme, psikolojilerini bozmak değil, bu sorunları ortadan kaldırmaktır. Böyle olması gerekirken peki sonuç ne? Maalesef her 10 günde 1 polis intihara teşebbüs etmektedir.”

“15 milyon TL’lik otopark parası nerededir”
Düzce Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk birleşiminde gündeme gelen 2017 Yılı Denetim Komisyonu raporuna ilişkin bir değerlendirmede bulunan Mertol, Düzce Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerine şu soru soruları yöneltti?

“Kayıtlarda görülmeyen 2013-2017 yılları arası toplanan 15 milyon TL’lik otopark parası nerededir? Niçin ilgili hesaplarda değildir? Bu zamana kadar bu paralarla biz vatandaşların kullanımı için otopark yapılmamıştır. Eski başkan yardımcısı Ali Güney hangi gerekçeyle bu para kaybolmadı başka hesapta diyebilmektedir? Düzce’de tüm bilboard ve raketler belediyenin uhdesinde olmasına rağmen bu kadar reklam gideri hangi gerekçe ile hangi firmalara yaptırılmıştır? Bugüne kadar ihaleye çıkmadan hangi işler, hangi firmalara yaptırılmış ve bunların tutarları ne kadardır? Düzce Belediyesi’nin uğratıldığı toplam zarar hakkında hukuki işlem yapılacak mıdır, yoksa yapanın yanında mı kalacaktır? Hecinler’de sözde belediyenin 18 milyon harcadık dediği çöp dökme alanının akıbeti ne olacaktır? Bu para ilgili firmaya işe başlamadan avans olarak mı verilmiştir? Bu tesisin yapılmayacağı konusunda köylülere verilen sözün arkasında durulacak mıdır?”

Haber: Ö.YILMAZ