Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, mahkeme sürecinin devam ettiği katı atık bertaraf tesisindeki soruna çözüm bulmak amacıyla yine yurt dışına çıktı. Düzce’deki mevcut tesisin eksikliğini tamamlamak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Başkan Keleş’in rotası bu kez Almanya’nın Münih şehri oldu. Münih yakınlarında bulunan katı atık bertaraf tesisini incelemelerde bulunmak için ziyaret eden Keleş, incelemeye dair fikirlerini bölgede çekilen fotoğraflarla birlikte sosyal medyadaki hesabından takipçileriyle paylaştı.



Başkan Keleş fotoğraflara “Depolama gerektirmeyen çürütme yöntemi ile elektrik ve kompost üretimi tekniğini inşallah çok kısa süre içerisinde Düzce’mizde de uygulayarak son günlerde yaşanmakta olan sorunu kökten halletme imkanı bulacağız.” notunu düştü.


Başkan Keleş’in depolama tesisi yerine depolama gerektirmeyen bir yolu tercih etmesi her fırsatta dile getirdiği ‘Son teknolojiyi kullanarak tesisi oluşturduk’ sözlerini hatırlattı.


Bilindiği üzere Düzce Belediyesinin eski Başkanı İsmail Bayram’da 2013 yılında ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Fransa ve Lüksemburg’daki katı atık bertaraf tesislerine teknik gezi düzenleyerek bugün ki mevcut tesisin yapımı öncesi incelemelerde bulunmuştu. Her iki başkanın yapmış olduğu ziyaretlerin uzun süren çöp sorununa çözüm olup olmayacağını zaman gösterecek.

Haber:Y.SEVER