Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Dal-Çık projesinin başladığı Çoban mevkiinde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan İsmail Bayram özellikle projenin gerçekleştirildiği bölgedeki alt yapı çalışmaları konusunda müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan İsmail Bayram’ın inceleme ve denetleme gezisine Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar ile belediye birim müdürleri de katıldı.

Çoban Dal-Çık projesinin Karayollarının D-100 ulaşım ağındaki önemli projeleri arasında yerini aldığını vurgulayan Başkan Bayram, ‘Bu proje D-100’de olduğu kadar Düzce için de önemli bir projedir. Bu proje sayesinde trafik akışında ciddi bir rahatlama sağlanacak. Araç ve yaya ulaşımı güvenli hale gelecektir. Can kayıplı ve maddi hasarlı kazalar en az düzeye inebilecektir. Bunların dışında bu proje ile Düzce’nin çehresi değişecektir. Yan yollar, kavşaklar, ışıklandırma, çevre düzenlemesi ile modern bir görünüm ortaya çıkacaktır. Çoban Dal-Çık projesi Düzce’nin geleceğine yönelik bir projedir’ dedi.

Projenin yapımı esnasında daha önce mevcut olan ulaşımın alternatif güzergahlara yönlendirildiğini işaret eden Başkan Bayram bu konuda da şu görüşlere yer verdi “ Bölgede ciddi bir proje uygulanıyor. Yıllardır bu yollarda can kayıplarından söz edildi, kazalardan söz edildi. Şimdi bu sıkıntıların ortadan kalkması için bir fırsat doğdu. Her işte olduğu gibi bir iş yapılana kadar sıkıntılar, sancılar olabilir. Tüm bunlar iyi ve güzel işlerin ortaya çıkması içindir. Buna hepimiz katlanacağız. Herkesin bu konuda duyarlı olması, sürece ve hizmete olumlu katkılar vermesi gerekir. Bu konuda anlayış bekliyoruz.’

Haber; C. ÜSTÜNER