Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, belediye eliyle devam eden proje ve çalışmalara yönelik Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Ay ilk olarak Düzce'nin 3. alışveriş merkezi olma niteliği taşıyan Kapalı Pazaryeri ve Aile Yaşam Merkezi’nin açılışı hakkında konuştu.

Kapalı pazaryeri 4 Mart’ta açılıyor
Cumhuriyet Mahallesi'nde 5 bin 182 metrekare alan üzerinde yapılan ve barındırdığı donatılarla Düzce'de bir ilk olma özelliği taşıyan kapalı pazaryerinin 4 Mart Pazar günü saat 12:00’da hizmete açılacağını kaydeden Başkan Ay, şöyle konuştu: “Bütün vatandaşlarımızı açılışa bekliyoruz, saat 12.00’da başlayacak. Bu arada 5 tane büyük körüklü otobüsümüz var, onların da açılışını aynı yerde yapacağız. Mehteran eşliğinde ve halkımıza pilav dağıtmayı düşünüyoruz. Tüm Düzceli hemşehrilerimizi bekliyoruz.”  

“Açık pazaryerlerini kaldıracağız”
Kapalı pazaryerinin pazar günü açık olacağını ancak dileyen esnafın 7 gün de tezgah açabileceğini kaydeden Başkan Ay, “Müşteri portföyüne göre isteyen 7 gün açabilir. Biz bundan sonra tüm pazaryerlerimizi kapalı yapmayı düşünüyoruz. Çünkü yağmur, kar, fırtına, güneş oluyor. Dolayısıyla pazarcı esnafımızın artık çadır, branda işini kaldırması lazım. O tür pazaryerlerini kaldıracağız.”

“Düzce’deki projelerin son aşamalarını konuştuk”
Dün Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün makamında gerçekleştirilen Düzce Zirvesi’ne yönelik de bilgi veren Başkan Ay, “Biz rutin olarak Ankara’da bakanımızla toplanıyoruz. Valimiz, belediye başkanlarımız toplanıyoruz ama dünkü toplantımıza valimizle ikimiz vardık. Düzce’deki projelerin son aşamalarını konuştuk.” dedi.

Bakan yardımcısı çöp sorunu için geldi
Yeni bir yerde sıfırdan tesis mi kurulacak yoksa kapısına kilit vurulan Hecinler’deki mevcut tesis tekrar faaliyete mi geçilecek konusunda henüz net bir açıklamanın gelmediği çöp sorununa yönelik de konuşan Başkan Dursun Ay, Düzce’yi bu sıkıntıdan kurtarmak için çalıştıklarını vurguladı.

Başkan Ay, “Çöp konusunda ben geldiğim günden itibaren çalışmalar yapıyorum. Hiç kimseyi incitmeden, herkesin hassasiyetini biliyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ama bu çöp konusu da Düzce’mizin bir gerçeği. Bütün illerimizde olduğu gibi. Hatta bugün Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız gelecek. Bütün belediye başkanlarıyla toplantı yapacağız. Tekrar çöp konusunu değerlendireceğiz. Düzce için en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Parklarda yeni düzenlemeler yolda
Yakın tarihte tekrar ihaleye çıkacak İnönü Parkı ile Avni Akyol Parkı’na yönelik yeni düzenlemeler olup olmayacağı konusunda ise “Parklarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. O konuda da bir çalışmamız var. Kısa zamanda kamuoyunu bilgilendireceğiz.” diye konuştu.

Melensu Park, 23 Nisan’a hazırlanıyor
Düzce Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Melensu Park’ın 23 Nisan’a hazırlandığını belirten Ay, “Anılan tarihte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. O konuda çalışıyoruz.” dedi.

 “Doğum, düğün ve ölüm: Halkımızın yanındayız”
Sosyal belediyecilik ilkesi gereği yürüttükleri çalışmalara değinen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şöyle konuştu:

“İnsan yaşantısında doğum, düğün ve ölüm şeklinde üç önemli an var. Doğumda biz bir doğum paket yapalım diye düşündük, düğünde de nikahı biz kıyıyoruz şuanda müftülüklere de o yetki verildi. Düzce’de boşanma oranları yüksek olduğu için “Bu konuda eğitim verelim” diyerek yola çıktı.  Evlenecek çiftlere kurduğumuz merkezde eğitim vereceğiz, bu eğitime katılan arkadaşlarımıza da hediye vereceğiz. Yani biz doğumda, düğünde bir de insan hayatının son noktası olan anında da yine halkımızın yanındayız. Bütün cenaze işlemlerini biz yapıyoruz. Defin işlemlerinde hiçbir şekilde ücret almıyoruz.”

Kalıcı Konutlar’daki güreş alanı için önemli açıklama
Başkan Ay, son olarak Düzce Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Kalıcı Konutlar’da 'Yağlı Pehlivan Güreşleri' için oluşturulan alan için spor çevrelerinden gelen “Sadece yılın bir günü değil her gün sportif aktivitelere ev sahipliği yapsın” çağrısına ilişkin konuştu ve şunları söyledi: “Orayı daha aktif hale getireceğiz. Daha farklı fonksiyonlar yükleyeceğiz. Mesela çim saha üzerinde öğrencilerimiz futbol turnuvalarını yaptırmayı düşünüyoruz. Ramazan etkinliğini de orada planlıyoruz. Bir günde sınırlandırmayacağız. Daha uzun vadeli kullanmayı düşünüyoruz.”

Haber: C. ÜSTÜNER