İçlerinde Düzce Belediye Başkanı Keleş’in de bulunduğu altı belediye başkanı  Düzce’de otantik bir köy kahvaltısında bir araya geldi.

 İki gün süren gezi kapsamında Başkan Keleş; Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinçer ve Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer’i ağırladı.

Başkanlar Düzce’nin etnik yelpazesinin önemli parçalarından olan Çerkes folklor gösterisinden oldukça etkilendiler.

Üst üste konulan iki tahtanın üzerine ahşap sopalarla vurarak sağlanan ritm ile  akerdiyon ve vokal ile elde edilen müzik eşliğinde sergilenen halk oyunlarının Kafkasya’da bile orijinal şeklinin oynanmadığı, dünyada bu oyunun otantik halinin korunduğu tek yerin Düzce olduğu ifade edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, başkanlarla bir araya gelmelerindeki esas nedenin bilgi alış verişi, ortak proje üretme arayışı ve benzer sorunlara diğer belediyelerin nasıl çözüm bulduğu konusunda fikirler üretilmesi olduğunu söyledi. Keleş, sosyal belediyecilik anlamında Düzce’de yapılanların diğer başkanları oldukça etkilediğini söyledi.

Belediye Başkanları, kahvaltının ardından at binme fırsatını da kaçırmadılar.