Türk ve İslam ülkelerinin kaynaşması ve ülkenin tanıtımı için yapılan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı bu ay Akçakoca’da yapıldı. Toplantıya yurtiçi ve yurtdışından 32 ilin belediye başkanı katılırken birlik ve beraberliğin önemine de değinildi.

“İnşallah faydalı bir toplantı olacak”
Toplantıda açıklamalarda bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Türk Dünyası Belediyeler Birliği yurtdışından da yoğun katılımın olduğu sivil toplum örgütlerinden, birliklerinden bir tanesidir. Her ay yönetim kurulu toplantımızı yapıyoruz. Toplantıları farklı yerlerde yapıyoruz ama icra toplantılarımızı İstanbul’da yapıyoruz. Amacımız Türk dünyasını tanıştırmak, kaynaştırmak, kültürleri, karşılıklı ticareti, iletişimi güçlendirmek ve Türk dünyasını daha çok bilinçlendirmek, birlik ve beraberliğini temin etme çabalarımız var. Gönül coğrafyamızdaki insanların yaşadığı yerlerdeki gelişme arzu ettiğimiz seviyede değildir. Çok güzel şehirlerimiz var, birlikteliğimiz var. Biz de Türkiye olarak yerel yönetimlerimizi tanıştırıyoruz. Bugün de yönetim toplantımızı Düzce’nin en güzel ilçelerinden Akçakoca’da yapıyoruz. İnşallah faydalı bir toplantı olacak.”



“Düzce’yi doya doya tanınacağız”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise yaptığı açıklamada toplantının Akçakoca’da yapılmasının önemine değinerek şöyle konuştu:

“Biz de başkanlarımızı Düzce’nin denize açılan kapısı Akçakoca’da ağırlıyoruz. Toplantıdan sonra kendilerini Düzce’nin güzel ve turistik bölgelerine götüreceğiz. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen yöneticilerimize Düzce’yi doya doya tanınacağız. Bu, Düzce’miz için çok güzel bir tanıtım olacak. Ayrıca 100 yıl önce birbirinden kopartılmış Türk ve İslam devletlerini bir araya getirme açısından bu toplantıları çok önemsiyoruz.”



Konuşmaların ardından toplantıya geçilirken katılımcı belediye başkanlarına da teşekkür plaketi takdim edildi. Düzce’nin tanıtım filminin de katılımcılara gösterimi yapıldığı toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Haber: M.AYDIN