Düzce KESK Bileşenleri Adına Yapı Yol-Sen İl Temsilcisi Alev Şahin, KESK’in 20. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın açıklamasında KESK üyelerinin baskıya maruz kaldığını öne sürdü.
“kamu emekçilerinin iş güvencesini 657 sayılı yasada yapacakları değişikliklerle ortadan kaldırmak istiyorlar.” Diyen Şahin, Düzce’de yaşadıkları zorlukları şöyle paylaştı: “İlimizde Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından 49 Eğitim-Sen’li arkadaşımıza, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından 8 Ses’li arkadaşımıza ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından onlarca öğrenci arkadaşımıza soruşturmalar açılmıştır. Yapı Yol-Sen Temsilcisi arkadaşımız ise çalışmakta olduğu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde baskı, mobbing ve soruşturma terörü ile mücadele etmektedir. Kamuoyunda İlimizde artan hava kirliliği üzerine ‘Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Neden Sessiz?’ diye sormaktadır. Çünkü İl Müdürü bütün mesaisini Yapı Yol Sen Temsilcisi arkadaşımıza keyfi soruşturmalar açıp ceza vermeye harcamaktadır. İlimizde durum böyle iken ülkemizde ise son 6 ayda 1000 KESK üyesi arkadaşımız sürgün edilmiş, 607 memur maaştan kesme cezası almış, 5 memur arkadaşımız işten çıkarılmıştır.”
Şahin açıklamasını “Bugün, 20. Kuruluş yıldönümümüzde önümüzdeki süreçte mücadeleyi ve örgütlülüğümüzü büyütme kararlılığı ve çabası içerisinde olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”şeklinde sonlandırdı.