İstanbul Amerikan Başkonsolosu Charles F. Hunter Türkiye’deki görev süresini tamamlaması ile birlikte veda ziyaretlerine başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır’ı makamında ziyaret eden Hunter Düzce’ye daha önce de geldiğini, doğasını çok sevdiğini belirtti.

Başkonsolosun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin büyüme ve gelişme potansiyelinin yanı sıra turizm faaliyetleri konusunda gördüğü ilgiden bahsetti. Başkan Keleş: “Düzce’miz son yıllarda gelişme açısından büyük bir sıçrama kaydetti. Bu gelişme ve büyüme 1999 yılında yaşanan iki büyük deprem ile sekteye uğradı ancak sahip olduğu potansiyel ile şehrimiz hızla bu açığı kapatıyor. Bizlere ve ilimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere de teşekkür ederiz” dedi.

Başkonsolos Hunter da yaptığı açıklamada Düzce’yi çok beğendiğini belirterek “görev alanım içinde yer alan illeri yakından incelemeyi seviyorum. Düzce’ye daha önce de geldim ve doğası beni oldukça etkiledi. İstanbul’a yakınlığı bakımından ve oranın kalabalığından kaçmak için tercih edilecek güzel bir yer. Bu sebeple görev sürem dolmadan önce sizlere ve bu güzel şehre veda etmek istedim. Eminim benden sonra gelecek arkadaşım da Düzce’yi çok sevecektir” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Başkonsolos Hunter’a tel kırma bir aksesuar hediye ederek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.Ziyaret ardından basına kapalı olarak devam etti.

Çakır'dan Vize Talebi

Amerika İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, sonrasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır’ı makamında ziyaret etti.

TSO Başkanı Fahri Çakır, "Amerika dünyanın bir numaralı ekonomisi ve süper gücü, biz tabii ki Türkiye olarak müttefikimiz Amerika ile çok iyi ilişkilerimiz var. Ancak biz ticari tarafı ile ilgili olduğumuz için biz bu ilişkilerin ekonomik tarafına bakıyoruz. 5 buçuk milyar dolar seviyesinde Amerika’ya ihracat yapıyoruz. Bizim 11-12 tane firmamızın tekstil ve otomobil yan sanayi olarak küçük ölçekte de olsa katkısı var. Gönlümüz bu oranın daha da yukarılara çıkarılmasından yana. Ayrıca sizden vize konusunda sizden kolaylık istiyoruz. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkonsolos Hunter, Düzce’nin manzarasını çok beğendiğini belirtti.Ziyaret hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından basına kapalı olarak devam etti.
Haber: S. C. Akyüz