Düzce'nin il genelindeki çöplerinin döküleceği belediyeler birliğinin ortaklaşa yaptırdığı katı atık tesisi için Çevre Bakanlığı'ndan yapılacak hibe desteğinin gerçekleşmeyeceği öğrenildi.

 

 

Belediyelere kötü haber

 

Yeni Sahil Gazetesi'nde yer alan habere göre; Düzce'nin çöplerinin toplanacağı katı atık tesisi için iki yılı aşkın süredir çalışmaları yapılan ve toplamda 15 milyon TL'ye mal olacağı bilinen proje için yaklaşık 10 milyon TL İller Bankası'ndan kredilendirilmiş geri kalan 5 milyon TL'nin de Çevre Bakanlığı'ndan bağış olarak alınacağı açıklanmıştı. Bu konu belediyeler birliğince yapılan son toplantıda görüşülmüş ve tesisin aralık ayında hizmete gireceği belirtilmişti. Ancak bakanlığın hibe destek vermeyeceği anlaşılınca gelişen bu durum üzerine katı atık tesisinin aralık ayında hizmete girmesi için gerekli 5 milyon TL'nin ildeki belediyelere nüfus oranında yansıtılması kararlaştırıldı ve belediyelerin çözüm bulması istendi.

 

 

Akçakoca'da muhalefetten tepki var

 

Bu gelişme sonucu Akçakoca Belediye Meclisi, Başkan Yardımcısı Ali Direk başkanlığında toplanarak konuyu masaya yatırdı. Paranın kredi yoluyla bulunması kararlaştırıldı ve Başkan Yemenici’ye bu konuda borçlanma yetkisi verildi. Akçakoca Belediyesi'ne tahakkuk ettirilen 1 milyon TL'nin kredi olarak temin edilerek birliğe ödenmesi kararı alındı. Faiziyle birlikte 1.3 milyon lirayı bulacak para, mecliste sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Kredinin Akçakoca'ya büyük yük getireceğini savunan muhalefet üyeleri bir çok işin aksamasına neden olacaklarını savundukları bu borçlanma ile ilgili kapsamlı açıklama istedi.

 

Toplantıya katılan, katı atık tesisi yapımını üstlenen ve hak edişlerin zamanında ödenmesi durumunda tesisin aralıkta hizmete girmesinin hedeflendiğini belirten müteahhit firmanın temsilcileri görüntülü bir sunum yaptı.

Haber; C.ÜSTÜNER