2 yıl 10 ay Düzce'de görev yaptıktan sonra tayini Diyarbakır'a çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, veda ziyaretlerine başladı. Bu kapsamda Öncü Medya Grubu'na bir ziyaret gerçekleştiren Solmaz, Öncü TV Kurucusu Önder Tonyalı, Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci ve kurum müdürleri tarafından ağırlandı. Kuruma ziyaretinde tüm çalışanlarla tek tek tokalaşan Başsavcı Solmaz'a oğlu da eşlik etti.

 

Düzce, kapanacak bir defter değil

Sohbet havasında geçen veda ziyaretinde Düzce'de görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti sık sık dile getiren Başsavcı Solmaz, "Düzce her güzelliği içerisinde barındıran, yaşanması gereken bir yer. Doğası ve insanlarıyla hep yaşamayı hayal ettiğim yerlerden biriydi. Barış ve huzur içerisinde yaşamın sürdüğü bir kent. Geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen bir şehir. Herkes umarım bu güzelliği görme fırsatı bulur. Düzce, benim için kapanacak bir defter değil. Hatıralarımızla hep yaşayacak." dedi.

Bir yeri güzelleştiren o yerin insanlarıdır

"Bir yeri güzelleştiren o yerin insanlarıdır" diyen Başsavcı Solmaz, "Düzce'de insanlar iyiki Düzce yaşanabilir bir kent. Düzce küçümsenmeyecek kadar güzellikleri olan bir şehir. Konumu itibariyle de D-100 Karayolu ve TEM otoyoluyla jeopolitik bir yerde... Yazın günde 70-75 bin araç geçiyor. Lojistik merkezi olma adına çok iyi bir bölgede..." ifadelerini kullandı.

Bölgeye yabancı değilim

Yeni görev yeri olan Diyarbakır'a yabancı olmadığını kaydeden Başsavcı Solmaz, Batman'da çalıştığını ve bu nedenle bölgeyi tanıdığını kaydetti.

Düzce'ye hem bir eğitim kurumu hem de radyo, televizyon ve gazeteden oluşan bir medya grubunu kazandıran Öncü TV Kurucusu Önder Tonyalı'ya bu hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başcavsı Solmaz, "Görev yaptığım süre içerisinde basının önemli katkılarını gördüm." şeklinde konuştu.
Tonyalı da Düzce'deki hizmetlerinden dolayı Başsavcı Solmaz'a teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaretin sonunda çalışanlarla vedalaşan Başsavcı Solmaz, hukuk eğitimi gören Öncü TV Kurucusu Önder Tonyalı'nın oğlu Egemen Tonyalı ile bir süre sohbet ederek tasviyelerde bulundu.

 

Haber; C.ÜSTÜNER