Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, ülke genelinde alınacak olan kamu işçilerinin başvuruları sürüyor. Başvuru için, 11 Şubat 2019 ve 16 Şubat 2019 tarihleri belirlenirken, fırsatı duyan vatandaşlar, Düzce İş-Kur binasında uzun kuyruklar oluşturdu.

İş-Kur il Müdürlükleri, Hizmet Merkezleri ve iskur.gov.tr internet adresinden kabul edilen başvurulara, geride kalan günlerde oldukça fazla başvuruda bulunuldu.

Düzce’de, 1’i engelli olmak üzere 7 temizlik işçisi, 1 cankurtaran, 1 aşçı yardımcısı, 1 elektrikçi, 5 güvenlik görevlisi 1 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 7 gençlik lideri (lisans mezunu), 3 gençlik lideri (ön lisans mezunu), 1 makine teknikeri olmak üzere 27 kişinin kadrolu iş fırsatı bulacağı başvurular sonrasında, 27 Şubat’ta Ankara’da kuralar çekilecek.

Bu fırsatı kaçırmak istemeyerek, başvuruda bulunan vatandaşlar, Öncü Haber’in sorularını cevaplayarak, talep ve görüşlerini dile getirdiler.

“İş bulmam gerekiyor”
Mezun olduğunu ve iş aradığın söyleyen İbrahim Özer, öğrenci olarak bulunduğu Düzce’de kalmak istediğini dile getirerek şunları söyledi:

“Düzce’de temelli olarak kalmak istiyorum. Bunun için de iş bulmam gerekiyor. Şu anda başvuruda bulunmak için geldim. Muhasebe, çağrı merkezi gibi sektörlerde çalışabilirim. Bakalım inşallah olur.”

“2 senedir iş arıyorum”
Uzun zamandır iş aradığını, ancak bulamadığını söyleyen Erdal Gürsu şu ifadeleri kullandı:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilanı sonrasında başvurdum. 2 senedir işsizim, 10 sene bir fabrikada çalıştım. Sonrasında toplu çıkış verdiler. 2 senedir iş arıyorum.“

“Torpille nereye kadar?”
İş başvurularından olumsuz cevaplar almaktan yakınan bir vatandaş ise şunları dile getirdi:
“İşyerlerinde, kamuya bağlı temizlik gibi alanlarda, hastane gibi yerlere başvuruyoruz. 40 yaşını aşkı kişileri almışlar, biz iş bulamıyoruz. Amaç ne, torpille nereye kadar? Cumhurbaşkanı’mızdan yardım istiyoruz. Bize bir çare bulsun. İnsanlar sadece iş istiyor.”

“Keleş ve Güney beni işten attırdı”
Daha önce belediyede çalıştığını belirten Sebahattin Sağlam, iş bulmak için geldiğini şu ifadelerle açıkladı:

“Daha önce, geçici olarak, 6 ay çalıştım. Artık devamlı olarak çalışmak için uğraşıyorum. Sağ olsun Mehmet Keleş ve Ali Güney beni işten attırdı. Tekrardan başvurmak için geldim.”

“İstihdam istiyoruz”
İş imkânlarının geliştirilmesi yönünde talepte bulunan Gökhan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık üreten bir Türkiye istiyoruz. İş istihdamı istiyoruz. Otomotiv olur, sanayi olur, yeter ki iş olsun. 4 aydır işsizim, iş bulamıyorum.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ