Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Kaynaşlı'nın sorunlarını, beklenen projelerini, turizm ataklarını Öncü TV ekranlarında yayınlanan, her hafta gündemin değiştiği Hayatın İçinden programında anlattı.

2 bakandan Kaynaşlı'ya müjde
İlk olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Düzce'de gerçekleştirdiği inceleme ziyaretlerini ve ilçelere verdiği müjdeleri değerlendirerek konuşmalarına başlayan Başkan Bayraktar, Kaynaşlı'da temeli atılan İmam Hatip Lisesi'nin daha geniş bir alana bir kompleks olarak yapılabilmesi için gerekli olan yer tahsisi talimatının Bakan Arslan tarafından verildiğini söyledi.

Bayraktar, D 100'deki çalışmalar içinse şöyle konuştu:
"Kaynaşlı'da Köprülü Kavşak Projesi, rahmetli Özal'ın  ilk otoban projesi olarak çıkar ki hayata geçirmek istediği bir projeydi. Yaklaşık 25 yıllık bir proje burada ışıkları sinyalizasyon sisteminin kaldırıp köprülü kavşakla birlikte aynı zamanda yan yolları da revize ettik. Bir önce ki günde zemin etütlerine başlandı köprülü kavşakta. Bunun Kaynaşlı'ya hem orda ki sinyalizasyon sisteminin ortadan kalkması hem de şuanda devam eden hatta bizim alt yapısını hazırladığımız Kaynaşlı'nın başlangıcından diğer ucuna kadar yan yoların yapılması ki bir şehrin görüntüsü için bir şehrin şehir olduğunu anlaya bilmek için bildiğiniz gibi yan yollar çok önemli. Hem görüntü açısından hem vatandaşın ulaşımı açısından. Bunun yanında yan yollar da devam ediyor. Kaynaşlı'nın bir ucundan bir ucuna yan yolların hata biz şuanda totem kaldırmalarına devam ediyoruz. Bil hassa yol boyunda ki tüm esnaf arkadaşlara duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Şuanda 3-5 tane kaldı"

"Kanal Kaynaşlı Projesi ile sel felaketleri sona erecek"
Erol Bayraktar, Kaynaşlı'da dönem dönem yaşanan sel felaketlerini sona erdirecek olan ve kendisinin ilçe için başlı başına bir proje olarak tanımladığı Kanal Kaynaşlı Projesini ise şu sözlerle anlattı:

" Kanal Kaynaşlı Projesi ihale aşamasına geldi. Ağustos sonunda yer teslimini gerçekleştireceğiz. Beş senede bir Kaynaşlı'yı sel alır. Otuz senede bir deprem olur. Ayın 10nunda bunun ihalesi DSİ tarafından yapılacak. Buranın eski parayla 3 trilyon istimlak bedeli vardı. İller Bankası desteğiyle ödeneğini sağladık. Kanal Kaynaşlı önümüzde ki yıl sonu itibariyle faaliyete geçecek. Kaynaşlı'nın yukarısından sel gelmiyor.Belirli noktadan sonra sel alıyor.Çünkü dere yatakları dar. Biz direk o suyu Asar'a akıtacağız."
 
"TOKİ için yer tahsisi tamam"

Başkan Bayraktar program esnasında Öncü TV izleyicilerinin sorularını da yanıtladı ve  Şirinevlerde yapımı tamamlanan TOKİ Konutlarının su sıkıntısının da çözülmesiyle birlikte Eylül- Ekim ayı içerisinde teslimatlarının gerçekleşeceğini müjdeledi. Başkan Bayraktar, 200 konutluk yeni TOKİ Projesi için yer tahsisinin de gerçekleştiğini açıklayarak Mayıs ayından sonra TOKİ için talep almaya başlayabileceklerini ifade etti.

"Kapalı pazaryeri projesi ihale çıkıyor"
Bayraktar Kaynaşlı'nın beklenen projelerinden Kapalı Pazaryeri içinse şöyle konuştu:

" Kaynaşlı'nın en önemli sorunlarından biri kapalı pazaryeri. TOKİ ile Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan bir proje bu. Yeni termali Kaynaşlı'nın çıkışına yapacağız. Eski pazaryeri ve eski terminalin yerine L şeklinde çift katlı pazaryeri olacak. Bunun bir örneği Yalova da var. Pazarcı esnafı 2. kata araçlarıyla çıkabileceklerini öğrenince sevindiler. Araçlar çıkacak, yaya yolları ve asansör de olacak. 3-5 eksiğimiz kalmıştı. 2 haftaya ihaleye çıkacak. Bu yıl içerisinde Eylül, Ekime kadar temeli atılacak. "

Yaz programı kapsamında Kaynaşlı Belediyesi'nin çalışmalarından da bahseden Bayraktar bu sezon 6 km'lik bir alanda asfalt çalışması olacağını söyledi. Önümüzdeki sezon gerçekleşecek 30 Km'lik asfalt çalışmasıyla Kaynaşlı'da yol sorunu kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynaşlı'ya 2 tesis daha...
Kaynaşlı'nın geleceğinin turizmden geçtiğini yineleyen Bayraktar, Baja Rallisi'nin bu yıl Uluslararası bir boyut kazandığını kaydetti. Bayraktar, Kaynaşlı'yı spor ve turizmle tanıtacaklarının  altını da çizerken Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Topuk Yaylası'ndaki tesislerinin ardından Kaynaşlı'ya Trabzonspor Kulübü'nün de bir tesis kuracağını ve Yeşilay'la iş birliğinde bir gençlik kampı oluşturulacağını da müjdeledi.
Bayraktar ayrıca önümüzdeki günlerde Türkiye Bowling Federasyonu'ndan yetkililerin Kaynaşlı'ya bir bowling sahası kazandırmak amacıyla incelemelerde bulunmak üzere ilçeye geleceğini de söyledi.

"Kimse menfaatleri için fırıldak çevirmesin"
Daha önce Beşiktaş Spor Kulübü'nün de Kaynaşlı'da bir tesis kurmak için atakta bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, ilçede dönem dönem yapılacak yatırımların bazı kesimler tarafından engellenmek istediğine vurgu yaptı ve "kimse kendi menfaatleri için fırıldak çevirmesin" dedi.
" Cumhurbaşkanından torpiliniz olsa dahi Allah size bu işi nasip etmediyse bu iş olmaz. Siz bütün fırıldakları çevirin o noktaya geleceğim diye ama o iş size nasip degilse Allah o işi sizin başınıza yıkar. Tekrar söylüyorum biz kendi geleceğimiz için Kaynaşlı'nın geleceğini karartmayız.  Böyle karakterde bir insan değiliz bir iş yapılacaksa sonuna kadar koştururuz.  Biz makamları kin ve öç alma değil millete hizmet etme yeri olarak görüyoruz. Kaynaşlı'da seçim olduktan sonra birbirine selam vermeyen insanlar var. Biz siyaseti kardeşlik için birlik ve beraberlik için yapıyoruz. Benim için agresif diyenler olabilir.Benim memleketimin geleceğini ipotek altına almaya çalışanlara ben şiir mi yazacağım ? Bunun bir hesabı var. Yerin altında bu hesabı  ben tek başıma vereceğim. O köstek olmaya çalışanlar işine baksın. Biz işimizi yapıyoruz. Kendi etrafında dönüp dursunlar. Ne fırıldak çevirirsen çevir ne olursan ol tüm fırıldaklar döner dolaşır seni bulur. Bizim bildiklerimizi bu halk bilse o köstek olanları bir içim suda boğar. Yapılan işin kimse önünü kesemez bu yola biz kefenimizi giyip çıktık Reisin tabiriyle "

Bolu Dağı kesimine "Yavaş Yol Projesi"
Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasıyla birlikte eski canlılığını kaybeden Bolu Dağı Kaynaşlı kesimiyle ilgili "Yavaş Yol Projesi" hayata geçirerek alternatif bir alan oluşturmak istediklerini söyledi. Bayraktar, "Hedefimiz Bolu Dağı'nda yavaş yol adında nostaljik ve eski canlılığını kazanacak bir yol yapmak" sözlerini kaydetti.

"Çöp tesisi için Kaynaşlı söz konusu değil"
Düzce'nin çöp sorununu çözüme kavuşturacak  modern Katı Atık Depolama Tesisi için yeni yer arayışları sürerken, Başkan Bayraktar çöp tesisinin Kaynaşlı'da kurulmasının söz konusu olmadığını söyledi. Erol Bayraktar, yeni tesis için ise şöyle konuştu:
" Zaten arıtılmış çöpü burada yakacaklar. Bu tesisi ben Hamburg'da şehrin ortasında gördüm. Türkiye'de bir kaç yerde yine şehrin ortasında var. Herhangi bir kokusu yok. Yer noktasında nereye karar verildi bilmiyorum ama kesinlikle Kaynaşlı değil."

"Sanayi sitesini yenileyeceğiz"
Bayraktar, Kaynaşlı'daki sanayi ve istihdam yatırımlarını ise şu sözlerle değerlendirdi.

"Fikri Işık, eskiden Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın yerindeydi. O zamanlar 7-8 tane kanun koyucu madde koydu. 1 ay içerisinde itiraz edilmedi. Eyyamlık yapıldı. Biz bu maddeyi 1 senede kaldırdık. Fabrika kuruldu. Burada 400 kişilik istihdam sağlanacak. Mobilya fabrikası 80 kişilik biz geldiğimizde tekstil fabrikası açıldı. 300 400 kişi orda çalışıyor. Depremden kalan kötü durumdaki alanları Bakanımız Faruk Özlü önderliğinde öncelikli alan olarak aldık. Bu alanlarda istimlak çalışmalarımız devam ediyor. D 100'e paralel olan dükkanları komple kaldırıp D 100'e dikey olarak kuracağız. Oradaki kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Sanayi sitesini de yenileyeceğiz. Bu projeler onaylanmış ve ihalesi olmuş projelerdir. Kaynaşlı'da bir kaç yıl içinde güzel şeyler olacak"

"Önümüzdeki yıl Üçköprü'de doğalgaz çalışmalarına başlanır"
Başkan Bayraktar, Üçköprü'nün İmar Planı'nın yılbaşında onaylanmasıyla birlikte önümüzdeki yıl doğalgaz için gerekli çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

"Üçköprü mücavir alanda. Bildiğiniz gibi imarı olmayan yere doğalgaz gelmez. İmar planı yıl başında onaylandı. Şu anda sahada çalışmaları devam ediyor. 2 gün önce İstanbul'da gerekli firmayla arkadaşlar alt yapı çalışmaları için görüşmelere gitti. Yılbaşında kesin onaylanacak. Bu bizim elimizde olan birşey değil. Bu iç işleri bakanlığına gidecek. Tarım Bakanlığından askıya çıkacak falan derken bir sürü işleri var ama en geç yılbaşında imar planı  biter, önümüzdeki yıl çalışmalara başlanır"

Bayraktar son olarak geride kalan 1 buçuk yıllık hizmet sürelerini Kaynaşlı'nın geleceği için en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti ve "Projelerin gerçekleşmesi için bu dinamizmi dualarıyla sağlayan Kaynaşlı halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Haber: G. TEMEL