Barış ve sevinç günlerinden olan Kurban Bayramı geldi çattı. Kurban Bayramı için Diyanet namaz vakitlerini açıkladı. Bayram namazı Düzce'de saat 07.35'te kılınacak.


PROTOKOL BAYRAMLAŞMASI 1. GÜN


Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi geleneği bozmadı ve bayramlaşma için 1. günü seçti. Protokol bayramlaşması 14.00 – 15.00 saatleri arasında Müftülükte gerçekleşecek. Resmi bayramlaşma Vali ve beraberindeki protokol üyelerinin emniyet, jandarma, Atatürk Devlet Hastanesi, Sevgi Evleri, huzurevi, yetiştirme yurdu, şehit yakını ve gazi ziyaretleri ile devam edecek. Düzce Belediyesi'nin geleneksel bayramlaşma töreni de Kurban Bayramı’nın birinci günü gerçekleşecek. Düzce Belediyesi hizmet binası önünde Başkanı Mehmet Keleş'in katılımıyla yapılacak kutlama, saat 16.00’da başlayacak. Belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, çeşitli sendika ve kuruluşların katılacağı bayramlaşma törenine tüm Düzceliler davet edildi.


BAYRAM MESAJLARI


Vali Vekili Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere pek çok siyasi ve sivil toplum kuruluşları bayram dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.


YAŞAMA İRADESİNİN GÜÇ KAZANDIĞI GÜNLER


Vali Vekili Hasan Bağcı, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı günlerdir. Bayram günlerinin sevincini akrabalarımızla, dostlarımızla, engelli, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla, huzur evindeki yaşlılarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte yaşamak, milletimizle buluşma, kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini oluşturacaktır. Değerli Düzceliler biliyoruz ki; sevinçler, mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Düzceli hemşerilerimin, Kurban Bayramını en içten duygularla kutlar, bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diler, selam ve saygılarımı sunarım.”


KURBAN İBADETTİR, PAYLAŞMAK İSE KARDEŞLİK


Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında "Kurban ibadettir, paylaşmak ise kardeşliğin ifadesi" diyen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Birbirimize kenetlenmemize vesile olan bayram günlerini yaşıyoruz. Bayramlar, genci yaşlısı, zengini fakiri hep birlikte olduğumuz en önemli günlerdir. Aynı sofrada bir arada olmamız için dinimizin, inancımızın ve geleneklerimizin bize sunduğu en özel günlerdir. Ne mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında huzur dolu, barış dolu bir Kurban Bayramı'na daha merhaba diyoruz. Paylaşmanın ön plana çıktığı bu özel günlerde bir olmanın ve yardımlaşmanın bilinciyle hareket etmeliyiz. Türkiye'nin ülkemize sığınan mazlum komşularımız başta olmak üzere haksızlığa uğrayan her insanın yanında olan büyük ve güçlü bir ülke olarak dirlik ve düzeni için dua etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.


Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Osman Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak da yayınladıkları mesajlarla tüm vatandaşların Kurban Bayramını kutladı.

 

Haber: S. Kaşkır