Düzce'nin bir çok ilçesinde köy yollarında yaşanan sıkıntılar yavaş yavaş ayyuka  çıkıyor. Sıcak asfalt beklentisi içine giren bir çok köy, planlama hatasından dert yanıyor. “sıcak asfalt beklerken yama asfalttan da olduk” diyen bir çok köy muhtarı bayram öncesi köy yollarında yaşanan sıkıntıyı kendi imkanlarıyla geçici yöntemlerle çözmeye çalışıyor.

BAYRAM ÖNCESİ ÇÖZÜM

 Kısa adı EFDER olan Efteni Vadisi Köyleri  Geliştirme, Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı da olan Gölyaka'nın Hacı Süleyman Bey Köyü Muhtarı Murat Acar, yanına aldığı aza ve köylülerle bayram öncesi uzun zamandır yapılmayı bekleyen çukurlaşmış köy yolunu kendi imkanıyla çakılla doldurararak bayram öncesi geçici yamayla doldurdu.Muhtar Acar bunu Selfieyle de kayda alarak sosyal medyada “Köyümüz sınırları içerisindeki ana yolda oluşan çukurlara kendi imkanlarımız ile malzeme(Çamur Olmayan Toprak) doldurarak çukurlarımızı kapatarak yol bakım onarım çalışması yaptık...Bir Muhtar olarak bölgemizde insanlar yararına her işte maddi manevi varım, Yollarımıza yama gelmedi yol yapılmadı diye oturup ağlıyacak halim yok millet bizi seçti çözüm ister bende geçici çözümü böyle buldum hayırlı olsun “ diyerek paylaştı.

ÖZEL İDARE'YE TEPKİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün ilçeleri gezdiği esnada özellikle Gölyaka'da ve Akçakoca'nın Karatavuk Köyü'nde bir grup muhtarın yol ve Özel idare ile ilgili sorunu  bakana ulaştıdığı ancak konunun dillendirilmediği öğrenildi. Bir çok köyde sıcak asfalt ve yama bekleyen köylerin serzenişlerinin İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından dikkate alınmasının isternirken, her geçen zamanın özel idareye olan tepkiyi artırdığı belirtiliyor.

 Haber;S.KAŞKIR