Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala aday adaylığı konusunda en fazla hareketliliğin yaşanacağı AK Parti'de mevcut Başkan İsmail Bayram, bir dönem daha koltuğunda kalmakta kararlı. Mehmet Keleş, Selahattin Aydın ve Sadık Dik gibi güçlü isimlerin adaylık için adı geçerken Başkan Bayram, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak rakiplerinin bir adım önüne geçiyor. Şenlikler, şölenler, festivaller ve etkinliklerle bu yaza damga vurmak isteyen Başkan Bayram, böylelikle seçim çalışmalarını da etkin şekilde gerçekleştirmiş oluyor.

Kataloglu tanıtım

Son dönemde tanıtım ve etkinliklere ağırlık veren Bayram, "Büyüyen ve gelişen Düzce'de hizmetle dolu 4 yıl" sloganıyla hazırlattığı katalogla da hizmet için bir döneme daha ihtiyacı olduğunu vurguluyor. Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan ve çok sayıda basılan binlerce lira değerindeki katalogda "Düzce'nin geleceğini planlıyoruz" ifadesine yer veren Bayram, bir 4 yıl için daha önce partisinden ardından halktan vize istiyor. 2009 seçimleri öncesi halka vaad ettiği projeler arasında yer alan terminal ve katı atık tesisi için hala kazma vurulmazken katalogda bu projelere de yer veriliyor ve "Şimdiden halkımıza hayırlı olsun" deniliyor.



Başkanın hayalindeki projeler

Seçimlerde vaad edilip henüz çalışmalarına başlanmayan projelerin dışında katalogda Başkan'ın hayali olan projeler de bulunuyor. Anıt Meydanı'na 420 araç kapasiteli yeraltı otoparkı yapmak isteyen Bayram, 300 araç kapasiteli katlı otoparktan sonra ikinci otoparkın Düzce'ye rahat nefes aldıracağı görüşünde... Ancak Düzce'nin park sorununa çözüm getirmesi amacıyla yapılan katlı otoparkın henüz tam kapasite hizmet vermediği biliniyor. Sürücülerin çoğu hala İstanbul Caddesi üzerine ve çevresine park etmeyi tercih ediyor. Başkan Bayram'ın tekrar seçilip vaadi olan yeraltı otoparkını icraata dönüştümesi halinde Düzce'nin toplamda 720 araç kapasiteli iki otoparkı olacak.

Başkan'ın bir başka hayali de İstanbul Caddesi'ni motorlu taşıt trafiğine kapatmak. İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi adı altında içerisinde tramvayın da yer aldığı bir proje hazırlatan Başkan, seçmenlerinden oy isterken bu projeyi de vaadleri arasında sayıyor.

Koltuğunu sağlama almak istiyor

4 yıllık görev süresi boyunca ulaşım, altyapı, park ve bahçeler gibi rutin belediye hizmetlerine ağırlık veren Başkan Bayram, altına imza atacağı projeler için bir döneme daha ihtiyaç duyuyor. İşte bunun için de tanıtımını en iyi şekilde yapıyor. AK Parti'nin aday adayı değil adeta adayıymış gibi seçim çalışması yapan Bayram, muhtemel rakipleri sahaya inmeden önce bol bol etkinliklerle halka keyifli vakit geçirme odaklı çalışıyor. Partisinin yavaş yavaş anket çalışmalarına başladığı şu günlerde halkın desteğini arkasına almanın aday gösterilme ithimalini güçlendireceğinin farkında olan Başkan Bayram'ın adaylık için bu gayretlerinin kendisine ne şekilde döneceğini ise zaman gösterecek.

Haber: C. ÜSTÜNER