Yaklaşan Kurban Bayramı Öncesinde Düzce Terminalinin yetersizliği yine gündemde. Yıllardır yapılacak denilmesine rağmen hala bir gelişme yaşanmayan yeni ve modern terminal konusundan en çok dertli olanlar ise yolcular ve terminalde bulunan yazıhaneler. Çevre iller bir bir yeni ve modern terminallerine kavuşurken Düzce hala proje aşamasında beklemekte. Düzce otobüs terminalinde Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yolcu trafiği de hareketlenmeye başladı. Ancak her zamanki bildik görüntüler de yeni bir terminale olan ihtiyacın ne kadar acil olduğunu da gözler önüne seriyor.
Terminalde bulunan yazıhane çalışanlarından Üzeyir Alemdar, bir çok kez şikayetlerini dile getirmelerine rağmen hala bir adım atılmadığını söyleyerek, Düzce’nin bir an önce yeni terminale kavuşması gerektiğini dile getirdi.

Alemdar, “ Bayram yoğunluğu başladı bugünden itibaren. Zaten sizde çekiyorsunuz garajın rezilliğini. Çok şikâyetlerimizi dile getirdik. Özellikle belediye başkanımız bu garajı resmen dışlamış. Ben buradaki zabıtalara da söyledim bu garajla ilgileniyorsunuz neden gelip bir tutanak tutmuyorsunuz diye? 5 yıldan beri bu garajın halini görüyorlar, bizim şikâyetlerimizi de biliyorlar, ancak hiç bizimle ilgilenmiyor. Yazıhanelerin günlük buraya 1 buçuk 2 milyar ödemesi vardır. Ancak belediye bunun karşılığında bize bu rezil garajı nasip görüyor. Buradan ekmek yiyoruz, vatandaşlarımızın burada rahat huzurlu bir ortamda oturmasını isteriz. Belediye başkanımıza sesleniyorum biz sahipsiz olmamalıyız. Terminal bir ili temsil eden en önemli yerdir. Ancak bizim halimizi görüyorsunuz.” Dedi.

Memleketine gitmek için terminale gelen bir Üniversite öğrencisi ise terminalin küçüklüğünden yakınarak büyüyen bir üniversitesi olan Düzce’ye yakışmıyor dedi. Öğrenci, “Biraz küçük bir terminal diğer şehirlerden gelen arkadaşlarımız istedikleri zaman araba bulamıyorlar ve mecburen bir kaç gün daha burada kalmak zorunda kalıyorlar. İstanbul ve Ankara arasında seferi olan hiçbir otobüs buraya girmiyor. Biraz daha otoban kenarına çekseler öğrencilerde rahat eder. Sonuçta büyüyen bir üniversite ancak öğrenciye yönelik bir şey yok. Yakışmıyor Düzce’ye. Biraz daha büyük bir terminal olsa halk da rahat eder. Gelişmiyor herhâlde düzce böyle kalacak.” Şeklinde sıkıntısını dile getirdi.

Haber; H. İŞCAN