Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram 5 yıllık görev süresince iyisiyle kötüsüyle yaptığı hizmetlerini kamuoyuna taşıyan basın mensuplarına veda yemeği verdi. Dün akşam düzenleyen yemeğe gelen tüm basın mensuplarının masalarını tek tek gezerek “Hoş geldiniz” diyen Bayram, sohbet havasında geçen keyifli yemeğin ardından bir de konuşma yaptı. Bayram konuşmasında 5 yıllık dönem içinde çalışmalarını basınla ilişkilerini özetledi.

 

 

SİYASİ DAVRANMAMANIN FATURASINI GÖRDÜM


Yaptıklarını anlatmanın doğru olmayacağını bunu halkın takdirine bıraktığını söyleyen Bayram, “ 5 yıl boyunca gayretli çalışmaya özen gösterdiğini ve şeffaf olmaya çalıştığını dile getirdi. Bayram’ın konuşmalarında zaman zaman bir kırgınlık duyduğu hissedildi.


Bayram, “ Hiçbir Kesimi rahatsız edecek bir yöneticilik sergilemedim. Makamın büyüsüne kapılmadın çalışmak gerektiğine inandım. Siyasetçi kimliğimi bırakarak Düzce’ye hizmet etmeye çalıştım. Belki de siyasi davranmadığımın faturasını gördüm. Çok fazla konuşarak değil, hizmet ederek çalışmayı esas aldım. Zaman zaman bu konudan eleştirildiğimi biliyorum. Bu söz söylemeyi beceremediğimden değil, söylemenin fayda sağlamadığını düşündüğümden.” dedi.

 

 

BİRİLERİNİ KIZDIRABİLECEK ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYDUM


Belediyecilik adına cesur adımların bir kısmını attığını ifade eden Bayram, “belki de bana bu zarar verdi.” dedi.


Bayram, “ Düzce’nin gelişiminde bazen birilerini kızdırabilecek çalışmalar ortaya koydum. bunlar anlık kızgınlıklardır. Yapamadıklarım mutlaka buz edenler olmuştur. Siyasi de davranabilirsiniz. Sadece birilerini memnun etmek içinde yapabilirsiniz. Benim tercihimin doğrusu olduğunu düşünüyorum. Herkesin de bu şekilde davranmasını tavsiye ediyorum.” dedi.


Basınla kurulacak ilişkilere önem verdiğini söyleyen Bayram, eleştirilerin şahsi olmadığını ifade ederek zaman zaman daha iyiyi anlamasına vesile olduğunu dile getirdi. Bayram konuşmasını yeni dönemin Düzce’ye hayırlı olması dileği ile sonlandırdı.


Yemeğin sonunda basın mensuplarıyla toplu fotoğraf çektiren Bayram, onlara günün anısına hediye de takdim etti.

 

 

Haber;S.Kaşkır