Haziran ilk haftasında yaşanan sel felaketinin ardından meydana gelen heyelan nedeni ile ulaşıma kapatılan Gölyaka Bağlantı yolu hala açılamadı. Tepecik mevkiinde önceki yıllarda da yine heyelanlar nedeniyle kapatılan yol, haziran ayında özellikle Düzce ilçe ve köylerini etkileyen sel felaketine çok fazla dayanamamış ve yolda göçmeler meydana gelmişti.


Yolun ne zaman ulaşıma açılacağı vatandaşlar tarafından merak edilirken, konu en son temmuz ayında yapılan koordinasyon toplantısında gündeme gelmişti.

 


ZEMİN SUYU ÇIKMIŞTI


Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Vali Ali ihsan Su’nun sorusu üzerine yolda yapılan çalışmaları aktarmıştı. Kandemir yolda zemin suyu çıktığı ve 1-2 ay daha çalışmaların devam edeceğini bildirdi.


2 AYDA BİTER DENİLMİŞTİ


Ancak en az iki ay biçilen yol çalışmalarında, verilen sürenin sonuna yaklaşılırken, yol hala ulaşıma açılmış değil. Okulların açıldığı ve kurban bayramının yaklaştığı bu dönemde vatandaşlar yolun bayrama yetişip yetişmeyeceği merak edilmeye devam ediliyor. Gelen yoğun şikayetler üzerine yolun son durumu hakkında bilgi aldığımız Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut’tan da kötü haber geldi.
Belediye başkanı Bekir Akbulut, yolda çalışmaların devam ettiğini daha önceden bildirildiği gibi eylül ayının sonlarına doğru tamamlanması düşünülen yolun hedeflenen tarihte bitirilmesinin güç olduğunu söyledi.


AKBULUT: BAYRAMA YETİŞMEZ!


Yolun kurban bayramına kadar yetişmesinin mümkün olmayacağının altını çizen Akbulut, üçüncü kez heyelan meydana gelen bölgede bu kez iki kademeli duvar örülerek önlem alındığını belirtti. Göçük meydana gelen yolda hafriyat çalışmalarının bittiğini ifade eden Akbulut, “ iki kademeli duvar örülecek ve birbirine bağlanacak. Göçen yerin altına da teraslardan gelen sudan dolayı duvar konuldu. Bana göre fore kazık daha iyi bir çözüm olabilirdi. Umarım bir daha aynı şekilde göçük meydana gelmez. Bayrama yetişecek dersem doğruyu söylemiş olmam.” diye konuştu.

 

Haber: S. Kaşkır