Reşat – Cemile Doğan çifti tam 38 yıldır bir yastığa baş koymuşlar. Kaçarak evlenmiş Doğan çifti. Daha doğrusu Reşat amca Cemile teyzeyi kaçırmış. Vermezler diye kaçırdım diyor Reşat amca. Kaçarak evlenmişler ama evlilikleri boyunca hiç pişman olmamışlar. Reşat amca “kavga da etsem görmeden duramam, iyi ki evlenmişiz “ diyor Cemile teyze için.

Aralarında tatlı bir atışma olsa da Doğan çifti birçok güçlüğe beraber göğüs germiş. “38 yıldır pek çok badire atlattık. El ele verdik hepsinin üstesinden geldik” diyen Cemile teyze ne kadar zorluklarla mücadele ettiklerini anlatıyor adeta.

Bu evliliklerinden de 1’i kız 4 çocukları olmuş Doğan çiftinin. Ancak oğulları Gökhan Doğan askerdeyken hayatını kaybetmiş. Kayseri Zincirdere’de vatani görevini yaparken kan kanseri olduğunu öğrenmişler ve 9 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra toprağa vermek zorunda kalmışlar.

Ramazan bayramı yaklaşıyor eski bayramları özlüyor musun diye soruyoruz Cemile teyzeye. Aklına oğlu geliyor ve hüzünleniyor “13 yıldır bayramlar bana bir şey ifade etmiyor. Çünkü oğlum Kadir gecesinde öldü. Artık bayramları sevmiyorum” diyor.

Doğan ailesi 99 yılında yaşanan depreme kadar Uzunmustafa mahallesinde kirada huzurlu bir yuvaları varmış. Fındık-ceviz ticareti ile uğraşmışlar. Depreme kadar işimiz de hayatımız da çok güzeldi diyor Cemile teyze. Depremden sonraysa terslikler hep üst üste gelmeye başlamış doğan ailesinin başına.

Kirada oturdukları evlerinden depremden sonra çıkmak zorunda kalmış doğan ailesi. Önce Gümüşpınar’daki prefabriklere yerleşmişler.

Daha sonra Oğulları Özkan Doğan İstanbul’a gidiyor para kazanmak için. Orada bir kızı seviyor ancak kız sevgisine karşılık vermeyince kendini Taksim’in ortasında yakıyor. Doğan ailesi oğullarının başına gelenlerin telaşı ile İstanbul’a gidiyor ancak bu kez felek ikinci darbeyi vuruyor. İstanbul’dayken prefabriklerine hırsız giriyor ne var ne yoksa alıp götürüyor. Ölen oğlundan geriye bir fotoğraf bile kalmıyor.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de hastalık çalmış Doğan ailesinin kapısını. Reşat amcanın kulakları duymaz olmuş. Cemile teyzede ise kalp ve ciğer büyümesi var.

Ancak her şeye rağmen Doğan ailesi hallerine şükrediyor. Reşat Amca hem hamallık yapıyor hem çevre temizliği yaparak evine ekmek getirmek için 63 yaşında çalışmaya devam ediyor. “Bunca yıl çalıştım bedava çalıştım. BAĞ-KUR’u da ödeyemedim.40 günlük sigortadan da bir şey olmuyor” diyor.

Cemile teyzeyse ise “ memleketleri görünce halime şükrediyorum. Elimde imkânım olsa çok yardım ederim ama yok “diyerek aslında gönlünün ne kadar zengin olduğunu gösteriyor.

Doğan ailesi şuan Kiremitocağı prefabrikleri 165 numaralı prefabrikte karı koca oturuyorlar. Ancak çok yakında Beyciler ’de yapılan 1+1 TOKİ evlere taşınacaklar. “Devlet kömürümüzü veriyor, ilaç paramızı veriyor. Sıkıntımız olduğundaysa her zaman destek oluyor. Kapısına gittiğimizde boş dönmüyoruz “ diyerek hallerine şükrediyor. Cemile teyzenin bir isteği var sadece o da yaklaşan bayramda sakat oğlunun giydirilmesi.

Haber; S. KAŞKIR