Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen kar yağışı Düzce’de etkili olmaya başladı. Öğle saatlerinde TEM Otoyolu Düzce kesimi ve D-100 karayolu Bolu Dağı’nda başlayan kar yağışı yüksek kesimlerinden ardından D-655 karayolu Kabalak rampalarında etkili oluyor.

Düzce Zonguldak D-655 karayolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri kar küreme çalışmalarına başladı. Trafik ekipleri özellikle araçlara yönelik kar lastikleri konusunda uyarıda bulunurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreye kadar ulaştı.

Bolu Dağı'nda kar yoğunluğu arttı
TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı. D-100 karayolunun Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek, TEM otoyolunun da Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler mevkilerinde etkili olan kar yağışı sürülere zor anlar yaşatıyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarırken karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerinde artmasının beklendiğini bildirdi.