Yaz sezonu bitti ve turizm sezonu da yavaş yavaş kapanmaya başladı. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre Düzce turizmde umduğu bulmuş gibi görünmüyor. Bu yıl 150 bin turist bekleyen Düzce, umduğunu bulamazken yaz sezonun son demlerini yaşadığımız sahiller de yavaş yavaş boşalmaya başladı. Denize açılan tek kapımız olan Akçakoca’da sahiller yavaş yavaş boşalıyor.
Turizmde bu yıl umulanın altında bir yoğunluk yaşanırken özellikle Akçakoca’da bir tek Ramazan Bayramı tatilinde bir patlama yaşandı. Bunun dışında turizm sezonun beklenen yoğunlukta olmayışı nedeni ile işletmeciler de durumdan muzdarip.
Doğal güzellikleri ile tanınan Düzce’nin bu yıl turizmde bu kadar geri kalmasının en büyük neden ise yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayı olduğu ifade edilirken hemen ardından başlayan fındık sezonu da turizmi etkileyen bir başka sebep olarak görülüyor.
Yabancı turist bakımından geçtiğimiz yıllara göre daha az bir yoğunluk yaşanan Düzce’nin tercih edilmemesinin nedenleri arasında ise yeterli olmayan tesisiler geliyor. Düzce il geneline bakıldığında beş yıldızlı otellerin bulunmaması turizmi etkileyen en büyük neden olarak görünüyor.

Yaşanabilir iller sıralamasındaki kriterler arasında turizm işletmeleri de yer alıyor. 5 yıldızlı otelin bulunmadığı Düzce’nin 56. Sırada bulunmasının bir nedeni de bu.

Haber; R. BAL