Düzce Belediyesi Mayıs Ayı 2.Birleşimi bu akşam Düzce Belediyesi Meclis Salonu’nda meclis başkanı Salih Keskinli Başkanlığı’nda görüşüldü. Mecliste 30’u imar olmak üzere toplamda 39 konu görüşüldü.
 
İlk konu 2017 yılı kesin hesap özeti oldu. Bir önceki mecliste komisyona havale edilen konu plan ve bütçe komisyonu tarafından görüşülmesinin ardından mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından belediye birimlerinin görev ve çalışma yönetmelikleri de ilgili komisyonca görüşülmesinin ardından meclise geldi. Komisyondan geçen konu mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye 26 milyon TL kredi alıyor
Yine bir önceki mecliste komisyona havale edilen beton yapımında kullanılmak üzere agrega ve muhtelif malzeme alımı için 11 milyon 100 bin TL, asfalt yapım işi için 15 milyon 198 bin TL olmak üzere toplam 26 milyon 298 bin TL’lik kredi talebi plan ve bütçe komisyonundan geldi. Komisyon tarafından kredi talebinde bulunmak üzere Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a yetki verilmesi kararı meclisten oy çokluğu ile geçti.

Terminale giriş-çıkış ücretlerine yeni tarife
Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü’nün terminal giriş-çıkış ücretlerinin yeniden belirlenmesi talebi de bir önceki Melis toplantısında komisyona havale edilmişti. Plan ve bütçe komisyonundan gelen rapora göre, öylerden terminale giren araçların giriş-çıkış ücretleri 2 TL’den KDV dahil 5 TL’ye çıkarılırken; 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası taşımacılık yapan araçların giriş-çıkış ücretleri 16 TL’den KDV dahil 10 TL’ye düşürülmesine karar verildi.

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Selahattin Sert ise rapora ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir yerden fazla bir yerden de eksik aldığımızı düşünerek yeniden fiyat belirledik. Vatandaşta zam yapıldı algısı oluşmasın” dedi.

Rapor meclisten oy çokluğu ile geçti.

Spor salonunda aylık ücret 70 TL
Kültür İşleri Müdürlüğü’nden gelen spor salonu ücret tarifesinin belirlenmesi talebi komisyonda görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Düzce Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nin üst katına yapılacak kadınlara yönelik spor salonunun üyelik ücretleri belirlendi. Buna göre, aylık üyelik ücreti 70 TL olacak. Eğer grup olarak gelinirse 50 TL olacağı şeklinde belirlendi. Rapor meclisten oy çokluğu ile geçti.

“Rakamlar dışarıdan çok daha düşük”
Konu üzerine bir açıklama yağan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, “Spor aletlerinin hepsi yeni ve pahalı aletler. Burada bir üyelik sistemi başlatalım ve herkes hor kullanamasın istediğimiz için üyelik olsun istedik. Dışarıdaki spor salonlarından çok daha ucuz ve cüzi tutuldu bu rakamlar” ifadesinde bulundu.


Haber: Ö.YILMAZ