Düzce Belediyesi artezyen kuyularından da ücret almayı planlıyor. Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü  tarafından Başkan Yardımcısı Ali Güney imzalı gönderilen resmi yazıyla bazı kurumlara gönderilen yazıda artezyen kuyularına saat takma zorunluluğu getiriliyor.."Sondaj Artezyen Kullanımı" hakkında gönderilen yazıda Devlet Su İşleri (DSİ) Yeraltı Ölçüm Sistemleri  Yönetmeliği baz gösterilerek gönderilen yazıda Çevre Kanunu'n ilgili hükümleri  hatırlatılarak bu tür suların "atıksu " olarak nitelendirildiği belirtiliyor..

  

27.Ocak. 2015 tarihli gönderilen resmi yazıda "atıksu altyapı sistemlerini kullanan veya kullanacaklar bağlantı sistemlerinin olup olmadığına bakılmaksızın arıtma sistemlerinden  sorumlu yönetimlerin yapacağı her türlü yatırım işiletme, bakım, onarım, ıslah ve temizleme harcamalarının  tamamına kirlilik yükü  ve atıksu  miktarı oranında katılmak zorundadır." deniliyor..

 

Artezyen kuyuları tespit edilen kuruluşlara gönderilen yazıda Belediye Meclisinin 27. 11. 2014 tarih ve 537 no'lu kararı hatırlatılarak, "ticari amaçlı  olarak sondaj, artezyen, galeri, kuyu ve benzeri su tüketimlerinden m3 başına 3,5 TL +KDV ücret alınmaktadır." denildi.Yazının devamında 27.Şubat. 2015 tarihine kadar "sayaç takılma zorunluluğu" hatırlatılarak Mali Hizmetler  Müdürlüğü Su Abone Servisinde abonelik sistemlerinin gerçekleştirilmesi " isteniyor.. 

         

Belediyenin "atık su bedeli" adı altında artezyen kuyularına saat taktırılarak ücret talep etmesi içme suyu fiyatının iki katına çıkmaı anlamı taşıyor..Şimdi bir çok kurum kuruluş ve konutlarda "atıksu" olarak kullanılan suların faturalarının kabarık olmasıyla bir kez daha cepleri yanmış olacak..

Faturaları eline ulaşan çok sayıda vatandaş haber merkezimizi arıyarak konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmadıklarını, gelen bu "acı fatura"nın nerden kaynaklandığını merak ettiklerini söylediler.

Atık Su'yun adı üstünde kullanım suyu olarak kullanıldığını vurgulayan vatandaşlar, içme suyu ile atık suyun birbirinden ayrılması gerektiğini, bugüne kadar hiç bir belediye başkanının uygulamadığı bu uygulamanın Başkan Keleş tarafından uygulanmasının "sinekten yağ çıkarma " anlamı taşıdığı hatırlatılarak:"Biz normal su faturalarını ödeyemiyoruz.Kendi imkanlarımızla çaktırdığımız artezyen kuyularından belediyenin ücret talep etmesinin mantığını çözebilmiş değiliz. Hiçbir belediye başkanının talep etmediği bu ücretin nerden çıktığını merak ediyoruz" dediler..  

Haber;E.TAYHAN